Honda NSX

När känslan får styra

Vy framifrån NSX
Vy framifrån NSX
Bild av främre stötfångare och hjul
Bild av främre stötfångare och hjul

Vi känner det i starten av varje projekt, oavsett vilken bil det handlar om. Men med NSX var det en särskild känsla – djupare på något sätt. När du känner den kommer du att veta vad vi pratar om. Och när du gör det kommer du att förstå varför den här bilen betyder mer för oss än någonting annat vi skapat.

Scrolla

Vit NSX-logotyp

NSX är Hondas essens

Det här är vad de innovationer vi utvecklat under åratal av tester och racing har lett fram till – det här är hjärtat i hela vår verksamhet.

Att bygga en superbil

Vägen framåt har inte varit enkel, och vi har ställts inför utmaning efter utmaning.

Det tog tid att hitta balansen mellan förstklassig sportprestanda och en komfortabel vardagskörning. Vi åkte på vår beskärda del av bakslag också. Men även om vi var tvungna att börja om gång på gång för att nå perfektion så var vi villiga att betala priset. Därför har det också tagit flera år att utveckla bilen, och NSX har bara blivit bättre med tiden.

Vy bakifrån NSX
Vy från sidan av NSX

Tidlösa linjer

Med prestandan i fokus, oavsett var du kör.

Bild av interiör i NSX

Grundtanken kring nya NSX var att skapa en kraftfull sporthybrid. Men när vi byggde in mer kraft uppstod nya utmaningar. Eftersom kraften måste kunna tyglas vände vi uppmärksamheten mot föraren – vi fick verkligen tänka i nya banor, och resultatet är att du som förare känner dig ett med bilen när du kör, på en nivå vi knappast trodde var möjlig.

Närbild på ratt

En ingenjörsmässig succé

Alla som var inblandade i att designa och bygga NSX har känt samhörighet med bilen från början till slut.

På det nyligen renoverade och specialanpassade Performance Centre i Ohio är det bara NSX chassi och målningsprocesser som hanteras av särskilt tillverkade maskiner. Resten av bilen påbörjas och färdigställs för hand. Det är den här mänskliga touchen som gör NSX så speciell.

Bli ett med bilen

Tack vare de minutiösa förberedelserna och den avancerade tekniken är föraren helt förenad med NSX på alla sätt.

När du kör NSX är det svårt att avgöra var kroppen slutar och bilen börjar. Du har hela tiden total kontakt med bilen. Motorn och drivlinan kan konfigureras på olika sätt så att du får den perfekta känslan när du tar kurvor, gasar eller bromsar in – var du än befinner dig.

NSX-märke
Närbild på NSX
NSX-märke
Närbild på mätare