NSX design

Med utgångspunkt på föraren

Bild genom vindrutan på NSX
Bild genom vindrutan på NSX
Trekvartsvy bakifrån NSX
Trekvartsvy bakifrån NSX

Det tog tid att skapa en intuitiv länk mellan människa och maskin, det var många idéer som inte ledde någonstans. Vi tappade däremot aldrig fokus på tanken bakom NSX: att föraren ska stå i centrum, både kroppsligt och när det gäller känslan.

Former som presterar

Trekvartsvy framifrån NSX
Trekvartsvy framifrån NSX
Scrolla

Vit NSX-logotyp

En klar och tydlig tanke

En hybridsuperbil som både har gnistrande prestanda på racingbanan och trivs bra på allmänna vägar.

En pågående utveckling

Vi slutade inte kämpa förrän vi nådde perfektion – vad som än krävdes.

Ett krav var att NSX skulle svara omedelbart på mänsklig styrning. Den ambitionen gjorde att vi var tvungna att byta spår halvvägs genom projektet. Det kändes inte rätt med en V10-motor monterad transversalt på det vanliga sättet, så vi gick tillbaka till ritbordet och designade en längsgående monterad V6-hybridmotor med dubbla turboaggregat.

Den här dynamiska ändringen handlade inte bara om utseende och aerodynamik, vi behövde även hantera luftflödet för att få större nedåtriktad kraft och kyla komponenterna. Hela karossen behövde dessutom designas om. Ändringen orsakade en del slitningar i början, men i slutänden gjorde den att utvecklare och ingenjörer kunde närma sig varandra.

Närbild framifrån NSX
Närbild bakifrån NSX
Bild från sidan av NSX dörr och spegel
Närbild från sidan av NSX

Ditt utrymme

I en NSX sitter du inte bara, du kopplar upp dig mot den.

Säten, dörrpaneler och mittkonsol är utformade för att föraren och passageraren ska sitta säkert på plats. Förarsätet är utformat för en komfortabel vardagskörning samtidigt som du får den fysiska kontakt som behövs ute på banan. Eftersom bilen ska fungera i alla situationer har vi även tänkt på bagageutrymmet – det är störst i klassen.

Närbild på ratten i NSX

Ratten är ergonomiskt perfekt och känns så naturlig att den verkar vara skräddarsydd för dig.

Bild av NSX interiör

NSX är utformad för komfort och stöd oavsett hastighet. Sportsätena har en minnesfunktion som tillval och justeras automatiskt till en förinställd sätesposition.