Close

Avancerade säkerhetsstandarder

Honda SENSING är nu standard i Honda CR-V och Civic. Det är en uppsättning avancerade, tekniska funktioner som har utformats för att hjälpa dig när du kör och för att skydda dig och dina passagerare. 

Skrolla

Sensorisk information

Avåkningskorrigering och vägmärkesigenkänning

En kamera monterad på vindrutan känner av om bilen styrs av vägen och använder elektrisk servostyrning för att tillämpa subtila korrigeringar som håller bilen i sin fil. Under vissa omständigheter kan även bromskraft tillämpas. Systemet för vägmärkesigenkänning identifierar vägmärken och vidarebefordrar informationen till dig på en display. 

Kör säkert

Körfältsassistans och kollisionsminimerande bromssystem

För en mindre stressande körupplevelse minskar körfältsassistansen behovet av styrkorrigeringar och ansträngning på motorvägen. Om det föreligger en risk för kollision med fordon eller fotgängare varnar det kollisionsminimerande bromssystemet dig för faran och minskar hastigheten för att reducera kraften vid en eventuell krock. 

Kör med självförtroende

Adaptiv farthållare vid låg hastighet och intelligent adaptiv farthållare

Båda systemen bibehåller den inställda hastigheten och ett säkert avstånd till framförvarande fordon. Med adaptiv farthållare vid låg hastighet saktar din Honda in och stannar om ett avkänt fordon stannar, utan att du behöver trampa på bromsen. Tryck sedan bara på knappen på ratten för att återuppta hastigheten. Med intelligent adaptiv farthållare känner din Honda av om ett fordon i en intilliggande fil avser att köra in framför dig och justerar hastigheten automatiskt. När faran är över återgår bilen till den inställda hastigheten. 

Extra sinnen

Övervakning av korsande trafik och information om döda vinkeln

Radarsensorerna för övervakning av korsande trafik är placerade på de bakre sidorna av bilen för att varna dig för fordon som närmar sig när du backar. Systemet för information om döda vinkeln använder radarteknik för att automatiskt känna av fordon i döda vinkeln och varnar dig via en varningssymbol i backspegeln (finns i vissa modeller).