Ett antal Honda-hybridbilar parkerade framför ett stadslandskap

Hondas utbud av hybrider

Utforska Hondas hybridmodeller och upptäck vår avancerade e:HEV-fullhybridteknologi samt plug-in hybrid. Hitta den bästa hybriden för just dig och bli en del av vår vision om att uppnå ett koldioxidsnålt samhälle. 

Hondas hybridsortiment

Bygg din perfekta
Honda-hybridbil

Skapa din perfekta Honda med vår interaktiva konfigurator.
Välj bil, färg, funktioner, tillbehör med mera.

Om Hondas hybridteknik

Alla våra hybrider drivs av Hondas hyllade e:HEV-fullhybriddrivlina, som ökar bränsleeffektiviteten utan att kompromissa med prestanda.

Den består av högteknologiska elmotorer, ett kompakt högkapacitetsbatteri och en bränslesnål bensinmotor.

Eldrift

All kraft kommer från batteriet, vilket ger omedelbar respons och en elbilsliknande ljudnivå.

Upptäck mer

Hybriddrift

Motorn driver generatormotorn, som driver bilen. Hybriddrift kännetecknas av bra prestanda, låga utsläpp och lång räckvidd. 

Upptäck mer

Motordrift

Direkt drivning av en mycket effektiv bensinmotor vid långvarig körning.

Upptäck mer

Regenerativ bromsning

Tar vara på överskottsenergi och lagrar den i batteriet för senare användning.

Upptäck mer

Man som kör en Honda-bil, interiör

Du kan känna skillnaden

Våra fullhybrider, oavsett om de är självladdande eller plug-in, kan köras längre på enbart el än mildhybrider och ger en fantastisk elektrifierad prestanda.

Kvinna som ler i backspegeln

Hondas hybridarv

Vår tekniska spetskompetens kommer från vår banbrytande relation till hybrider. Efter att ha lanserat Europas första kommersiella hybrid 1999 fortsätter våra ingenjörer att flytta fram gränserna genom att ta sitt kunnande inom motorracing och tillämpa det på våra hybriddrivlinor.

e:HEV-logotyp på bil

Kraft som skapar rörlighet

Medan Hondas fullhybrider (e:HEV) är självladdande och har lång räckvidd utan att du behöver ansluta dem till ett eluttag eller stanna på en bensinstation, har Hondas laddhybrider (e:PHEV) stora batterier som gör att du kan köra längre på ren el med väldigt låga koldioxidutsläpp.

Närbild av interiören med instrumentpanel

Ekonomisk och effektiv

Möjligheten att köra på el från hybridbatteriet ger lägre bränsleförbrukning, och eftersom du inte behöver tanka lika ofta minskar driftkostnaderna. Du får också extra trygghet med 5 års/10 000 mils garanti på våra hybridbatterier*. *Beroende på vad som inträffar först.

Livet med en Honda-hybrid

Vy framifrån av Honda HR-V som körs på en landsväg

Elitprestanda

Vårt unika Honda e:HEV drivsystem har visat sig mer effektivt än både konkurrerande mildhybrid- och laddsystem.

I tester utförda på en mängd olika vägtyper och med olika trafiknivåer presterade e:HEV-drivlinan lika bra som andra hybridsystem samtidigt som den hade högre verklig effektivitet.***

 

 

Vy framifrån av Honda HR-V som körs på en landsväg

Avancerad drivlina

Honda e:HEV fullhybriddrivlina kan överträffa mildhybridkonkurrenter på allmänna vägar. Trots att den är tyngre än många rivaler i klassen erbjuder den avancerade drivlinan förbättrad effektivitet jämfört med mildhybrider.

Under testförhållanden ger vår fullhybridbil avsevärt förbättrad bränsleeffektivitet jämfört med en lättare mildhybrid som drivs av ett 48V mildhybridsystem.*

*Honda Motor Europe, interna verkliga tester

Vy framifrån av Honda HR-V som körs på en landsväg

Låga utsläpp

Honda e:HEV drivlinan erbjuder tre körlägen, som växlar sömlöst och matchar rådande väg- och körförhållanden för att säkerställa en optimal prestanda.

Vår intelligenta elektroniska kontrollenhet kommer att växla mellan lägena för eldrift, hybriddrift och motordrift för att hitta en optimal bränsleeffektivitet.

I stadsmiljöer (vid körning i upp till 40 km/h) kör e:HEV-systemet i elektriskt läge utan utsläpp upp till 91 % av tiden.*

*Honda Motor Europe, interna tester i verkliga förhållanden

Vy framifrån av Honda HR-V som körs på en landsväg

Ny e:PHEV-drivlina (plug in)

Laddhybriden CR-V är utrustad med vår e:PHEV-drivlina. I EV-läget har den här e:PHEV-bilen en räckvidd på 8,1 mil utan utsläpp. Den effektiva drivlinan har en viktad kombinerad bränsleekonomi på 0,8 liter per 100 km och koldioxidutsläpp som börjar på extremt låga 18 g/km* när batteriet är laddat

När all el är förbrukad och det inte finns möjlighet att ladda kör e:PHEV fortfarande effektivt med en bränsleekonomi som liknar fullhybridmodellens.

*WLTP-data – Viktad kombinerad avser det värde som viktas mellan elektriskt läge och motorläge under hela körcykeln.

Vy från sidan av Honda HR-V e:HEV på en uppfart

Vad är en hybridbil?

Ett hybridfordon får sin kraft från två källor – ett elektriskt batteri och en förbränningsmotor. Dessa kan antingen arbeta tillsammans eller var för sig och levererar mjuk kraft och fantastiska prestanda.

Våra fullhybrider drivs med Hondas egen hybridteknik och växlar sömlöst mellan olika kraftkällor för att ge den mest effektiva prestandan, oavsett förhållanden.

Hondas hybridbilar: Vanliga frågor och svar

Om hybridbatteriet i en hybridbil laddas ur helt, kan man fortfarande köra bilen?

Även om indikatorn för batteriladdning visar noll finns det en liten reservkraft kvar i batteriet för att starta bensinmotorn och ladda hybridbatteriet. Om hybridbilens hybridbatteri mot förmodan laddas ur helt kan du inte längre köra bilen och ett nytt batteri måste installeras. Detta går att förhindra genom att köra bilen minst var 3:e månad.

 

Hur kasseras hybridbilsbatterier?

Alla Honda-batterier från el- och hybridfordon återvinns via Honda återförsäljarnas samarbetsavtal med återvinningsföretag. I dagsläget har vi avtal med SNAM.

Uttjänta batterier kommer antingen att återvinnas för ett "andra liv" som lagringsenhet för förnybar energi eller för deras extraherbara, värdefulla material som till exempel litium och kobolt. 

 

Är det värt att köpa en hybridbil?

En hybridbil är mer bränsleeffektiv och kostnadseffektiv än en bensinbil. I takt med att världen snabbt går mot en elektrisk framtid är en hybridbil också ett perfekt grönt alternativ till den traditionella bensinmotorn, samtidigt som den ger dig mycket mer flexibilitet än en elbil.

 

Håller hybridbilar längre?

På grund av kombinationen av en bensinmotor och batterikraft blir det mindre slitage på en hybridbils motor. Regenerativ inbromsning minskar också slitaget på bromsarna, vilket minskar behovet av underhåll, vilket innebär att din hybridbil kan hålla längre än en bensin- eller dieselmotsvarighet.

 

Hitta svar på fler frågor på vår sida för vanliga frågor och svar

 

*Ekonomi- och utsläppssiffror baseras på WLTP. Det kan hända att räckviddssiffrorna inte återspeglar det verkliga körresultatet, som beror på flera olika faktorer, bland annat monterade tillbehör (efter registrering), väderförhållanden, körstil och fordonets last.

** Angivna laddningstider är indikativa och visas endast i jämförelsesyfte. Avser optimala förhållanden, bland annat en temperatur runt 25°C. De faktiska laddningstiderna kan variera beroende på olika faktorer, bland annat laddningsenhetens och batteriets ålder, typ, skick och laddningskapacitet, återstående laddningsnivå och miljöförhållanden, t.ex. utomhustemperaturen vid användningsstället. Laddningstiderna kan vara längre i lägre temperaturer och om batteritemperaturen aktiverar skyddsmekanismer.

*** Honda Motor Europe, interna tester i verkliga förhållanden

*WLTP-data
**VDA-metoden