Ett antal Honda-hybridbilar parkerade framför ett stadslandskap

VÅR HYBRIDSERIE e:HEV

Vi är fast beslutna att skapa standardmodeller som har avancerade, elektrifierade drivlinor och med varje hybrid vi lanserar är det ett steg närmare vår elektriska vision om att uppnå ett samhälle med låga koldioxidutsläpp.

Vad gör våra e:HEV-hybrider så speciella?

Man som kör en Honda-bil, interiör

Du kan känna skillnaden

Hondas e:HEV-teknik innebär att våra fullhybrider, till skillnad från mildhybrider, automatiskt kan växla till att använda tyst elektrisk kraft för att leverera enastående elektrifierad prestanda.

Kvinna som ler i backspegeln

Helt enkelt bäst

Den överlägsna tekniken i vårt unika e:HEV-system är ett resultat av många års innovation när vi skapat hybriddrivlinor. Därmed är de överlägsna och mycket effektivare än en mildhybrid.

e:HEV-logotyp på bil

Inget anslutningsbehov

Honda e:HEV fullhybrider är självladdande och hämtar kraft från förbränningsmotorn och från regenerativ bromsning. Det finns inget behov av anslutning till ett elnät, eller krångel med att installera en laddningskabel.

Närbild av interiören med instrumentpanel

Sänker körkostnaden

Energin från självladdning minskar användningen av förbränningsmotorn, vilket innebär att du får lägre driftskostnader och utsläppen hålls låga. Trygghet kommer med en garanti på i-MMD hybridsystemet på 5 år/100 000 km, beroende på vilket som inträffar först.

Bättre på alla sätt

Alla Honda-bilar med e:HEV-drivlina är självladdande fullhybrider med ett batteri som stöds av vår bränsleeffektiva förbränningsmotor. De två kraftkällorna arbetar tillsammans eller oberoende av varandra, och samverkar sömlöst i tre körlägen som väljs automatiskt för att leverera jämn kraft och prestanda.

e:HEV-prestanda

Hybridteknik ger sömlös körning. Baserat på förarens åtgärder kommer vårt intelligenta system att växla mellan tre lägen för optimal effektivitet.

Stäng

Vy framifrån av Honda HR-V som körs på en landsväg

Intelligent och dynamisk

Vår unika drivlina är intelligent och växlar alltid automatiskt mellan eldrift, hybriddrift och förbränningsmotorn, beroende på förhållandena. 
"Electric Drive" ger en otrolig acceleration från stillastående – precis som en elbil – eftersom vårt e:HEV-system kan utnyttja elkraften helt, oberoende av förbränningsmotorn. Detta läge kan även användas vid måttlig hastighet för en mjuk och tyst körupplevelse.

Vy framifrån av Honda HR-V som körs på en landsväg

En smart hybrid

"Hybrid Drive" utnyttjar både förbränningsmotorn och elmotorerna sömlöst och anpassar sig hela tiden för att klara branta backar, stadstrafik och motorvägar mer effektivt.

Vy framifrån av Honda HR-V som körs på en landsväg

Laddning och regenerativ bromsning

Vid högre hastigheter, exempelvis på en motorväg, är det förbränningsmotorn som står för kraften och laddar batteriet. När du saktar ner kommer den regenerativa bromsningen även att ladda batteriet med energi som annars skulle gå till spillo. All denna energi kan ge dig en stark boost av ren elektrifierad acceleration när du behöver det – vilket är särskilt användbart vid omkörningar. 

Vy framifrån av Honda HR-V som körs på en landsväg

Så bekvämt

e:HEV med sitt fullhybridsystem är smidigare än en plug in laddhybrid, eftersom du slipper ladda över natten. En PHEV har regenerativ bromsning, men det räcker inte för en fulladdning, så den kommer att utnyttja förbränningsmotorn när batteriladdningen är låg. Detta leder till att den använder mer bränsle för att kompensera för vikten av det större batteriet och den tunga drivlinan om den inte är ansluten och ordentligt laddad.

Närbild av Drive Mode i kupén

VÄLJ DIN STIL

En Honda hybrid liknar ingen annan eftersom du får tre prestandalägen med vårt e:HEV-system: Normal, för en bekväm och smidig körning. Econ, som använder mindre bränsle när förbränningsmotorn är igång och Sport, för en mer engagerande körupplevelse.  Välj den körstil du vill ha, så sköter bilen resten. Du behöver inte göra något annat än att njuta av färden.

Vy snett framifrån av en HR-V Hybrid som kör på en landsväg

Vår helt nya SUV-hybrid

Helt nya HR-V kombinerar sportcoupédesign, en rymlig interiör i toppklass och vår innovativa e:HEV-teknik för en energisk körupplevelse. Du kan köra upp till 740 km på en full tank och med CO2-utsläpp så låga som 122 g/km* är HR-V ett stort steg mot att uppfylla vår dröm om ett helt elektrifierat utbud när vi går mot en allt mer utsläppsfri värld.

*HR-V WLTP-data.

UPPTÄCK HR-V
Vy snett framifrån av en HR-V Hybrid som kör på en landsväg

Vår rymliga SUV-hybrid

Honda CR-V, vår största hybrid-SUV, ger en smidig och följsam körning tack vare vår e:HEV-drivlina. Det är en bil som kommer att gå långt. Vår Comfort-modellversion kan köra upp till 860 km* innan det är dags att tanka och är supereffektiv med CO2-utsläpp på bara 114 (g/km).* 

Dessutom ger CR-V med sin rymlighet i kombination med den distinkta och djärva designen verklig körglädje för dig och dina passagerare. 

*CR-V Comfort WLTP-data.

UPPTÄCK CR-V
Vy snett framifrån av en HR-V Hybrid som kör på en landsväg

Vår SUV med coupéinspirerad design för stadstrafik

Honda Jazz ger en smidig körupplevelse med vår e:HEV-drivlina. Smidig och effektiv och med klassledande rymlig interiör kombinerar denna hybrid på ett vackert sätt mångsidighet och effektivitet – och en räckvidd på upp till 864 km* på en full tank och CO2-utsläpp på bara 102 (g/km) – med ren körglädje.

*WLTP-data för Jazz Comfort.

UPPTÄCK HONDA JAZZ