Återkallelse av uppblåsningsenhet för krockkudde

Återkallelse av den globala uppblåsningsenheten för krockkuddar påverkar ett antal biltillverkare och utgör en mycket stor säkerhetsrisk. Se nedan för mer information och för att kontrollera om ditt fordon påverkas.

Vidta åtgärder omedelbart

Fara för dig och dina passagerare

Vid en kollision där krockkudden utlöses kan uppblåsningsenhetens del av krockkuddesystemet antändas på ett sådant sätt att det skapar ett för högt invändigt tryck. Det innebär att uppblåsningsenhetens metallhölje kan spricka så att metallfragment flyger genom krockkudden och in i fordonet.

Det kan resultera i allvarliga skador eller i värsta fall dödsfall.

Vad du ska göra?

Kontrollera om ditt fordon är aktuellt för åtgärd. Om det är det så ska du omgående kontakta din Honda-återförsäljare eller Auktoriserad Honda bilverkstad för att få nödvändiga komponenter utbytta utan kostnad.

Vad gör Honda?

Så snart fordonet tas emot hos återförsäljarna kommer en modifierad uppblåsningsenhet installeras i krockkuddens modul. Arbetet tar ungefär en timme att genomföra och utförs utan kostnad. Detta innebär att Honda står för ersättande delar och verkstadens arbetskostnad.

Kontakta oss

Kundservice tel: 0771-18 04 10

Öppettider: 8.00-17.00 måndag - fredag

Vårt åtagande gentemot dig

Vi har haft och fortsätter att ha ett nära samarbete med myndigheterna för att meddela alla ägare av berörda fordon.

Informationsbrevet råder ägare till åtgärder som ska vidtas, men om du har några frågor eller funderingar kan du kontakta din lokala Honda-återförsäljare.

Reservdelar och tillgänglighet

Vi fortsätter att ha ett nära samarbete med våra leverantörer och återförsäljarnätverk för att se till att delarna finns tillgängliga för att åtgärda ditt fordon.