Close
Bläddra

VAD ÄR EN SUV?

Förkortningen SUV står för ”sport utility vehicle.

Dessa bilar har utvecklats från de enklare terrängbilar som tidigare var vanligast på landsbygden. Från 1990-talet och framåt utvecklades de till en egen modell och blev alltmer sofistikerade. En SUV är högre än en vanlig bil, med en upphöjd körställning och en uppskattad, god överblick över vägen som alla kan njuta av. SUV:ar är vanligtvis utrustade med däck som har högre profil och en smidigare fjädring, vilket ger en bekväm åktur på ojämna vägar med gropar och sprickbildningar. Dessutom innebär det kombiliknande utförandet att det inte finns någon brist på utrymme, vilket gör SUV:ar till perfekta familjebilar.

Allt du behöver veta när du ska välja en SUV

Fortfarande osäker?

Har alla SUV:ar fyrhjulsdrift?

Med Honda SUV:ar kan du välja. Honda HR-V har till exempel framhjulsdrift. Det innebär fördelen med mer dragkraft än vid bakhjulsdrift, utan viktbelastningen från fyra drivande hjul. På en liten SUV, som HR-V, är det ett smart alternativ.  För den större CR-V finns både framhjulsdrift och fyrhjulsdrift (AWD). Fyrhjulsdrivna versioner av nya CR-V är utrustade med vårt nya Intelligent Control System, som använder exakt mängd vridmoment på de drivande hjulen, när det behövs, så att ingen energi slösas bort.

Är SUV:ar bra att köra?

Ja, Hondas SUV:ar är eleganta och responsiva och en ren njutning att köra. På långa resor kommer du märka att den avancerade tekniken ger dig en mycket effektiv, smidig och avkopplande åktur. Dessutom kommer du få en härlig körupplevelse: prova till exempel nya högpresterande Turbo HR-V Sport – vår sportigaste SUV någonsin. 

Är SUV:ar lätta att parkera?

Ja. Med den upphöjda körställningen och den stora glasytan får Honda SUV-förare en utmärkt överblick över omgivningen. Dessutom hjälper tekniken till med främre och bakre parkeringssensorer och en backkamera med multivy.

Hur säkra är SUV:ar?

Mycket. HR-V och CR-V är utformade för att vara fantastiskt säkra, med både aktiva och passiva säkerhetsfunktioner för förare och passagerare. Som alla nya Honda-modeller har de tilldelats högsta betyg i oberoende tester som utförs av Euro NCAP och har Honda SENSING – vårt avancerade förarassistanssystem. 

Är Honda SUV ett bra val för mig?

Ta reda på vilken SUV som passar dig bäst genom att fundera igenom din budget, vilken storlek du behöver och vilken motor du föredrar – bensin, diesel eller elhybrid.