Honda Sky-hållbarhet

Noll miljöpåverkan senast år 2050

Honda siktar på att förverkliga ett hållbart samhälle med noll miljöpåverkan från sin verksamhet senast år 2050 för att skapa en bättre värld för alla. Med vårt initiativ "Triple Action to ZERO" som ledord tar vi redan idag positiva steg framåt för att minska koldioxidutsläppen från våra aktiviteter, hantera jordens resurser ansvarsfullt och utnyttja ren energi.

Vad Honda Europa gör idag

Genom våra produkter, projekt och partnerskap fortsätter vi att minska påverkan av Hondas verksamhet på miljön, vilket leder samhället mot en hållbar framtid. Här följer fyra exempel på de framsteg vi gör i Europa.

Ren, grön energi för Hondas logistikverksamhet

Hondas logistikanläggning i belgiska Gent installerade en 200 meter hög vindturbin för att generera ren, grön energi på plats som minst kommer att tillgodose 70 % av anläggningens energibehov. Detta är ett viktigt steg för att säkerställa att Honda uppfyller omedelbara och framtida hållbarhetsmål.

Läs mer i 2022 års miljörapport
Honda turbin

Avancerad intelligent laddning med 100 % förnybar energi

e:PROGRESS utnyttjar industrisamarbeten och AI för att tillhandahålla intelligent laddning för Honda e-ägare i Storbritannien. Smart schemaläggning – tillgänglig för alla taxor – använder energiinfrastrukturen på ett ansvarsfullt sätt för att ladda din bil baserat på när du använder den, hur mycket laddning du behöver och när energin är som billigast.

Upptäck e:PROGRESS
Honda turbin

Banbrytande energihantering med V2X Suisse

Honda och V2X Suisse samarbetade i ett testprojekt för att demonstrera den avgörande roll som elfordon och dubbelriktad laddning kan spela för energihushållningen i framtiden. Det första massimplementerade, dubbelriktade COMBO-CCS-laddningsnätverket gör det möjligt för varje Honda e att återföra upp till 20kW energi till elnätet vid tider med hög efterfrågan, vilket balanserar energibehov och tillgång.

Läs mer
Honda turbin

Nästa generations elektrifierade Honda eGX-kraftenheter

Hondas eGX-kraftenhet är designad för byggbranschen och ger en elektrifierad lågbruslösning som är utbytbar mot befintliga bensindrivna GX-motorer.

Lär dig mer om eGX

Europeisk miljörapport 2023

Hållbarhet har alltid varit kärnan i Hondas filosofi, och vi fortsätter att göra allt för att lämna "blå himmel åt våra barn" i harmoni med Hondas globala miljösymbol.

Denna filosofi är mer än bara ord – den är integrerad i vår kärnverksamhet och vårt beslutsfattande, där våra medarbetare förverkligar den genom initiativ som gynnar samhällen och miljön.

Honda Europas årliga europeiska miljörapport förklarar vad vi gör för att förverkliga våra ambitioner kring miljö- och hållbarhetsåtaganden. Den sammanfattar resultatet av verksamhetens miljösatsningar i regionen för det senaste verksamhetsåret.

Se följande kortfilm som introducerar vår europeiska miljörapport för 2023 och ladda ned rapporten på länken nedan.

EUROPEISK MILJÖRAPPORT 2023