Honda e Prototype – bil eller konst?

Om Hondas e Prototype skulle vara uppställd som en skulptur i ett vardagsrum, hur skulle det se ut? Svaret får man om går på designveckan i Milano.

den 6 maj 2019

I samarbete med italienska möbelexperten Danord och fem kända italienska fotografer har Honda skapat en miljö som blir en förlängning av designkonceptet bakom e Prototype, den förhandsversion av Hondas första massproducerade batteridrivna elbil som nyligen visades på motormässan i Genève.

Det är första gången som Honda ställer ut på designveckan i Milano, världens största designutställning. Utställningen hålls i den lyxiga modebutiken Alysi – The Garden House, som ligger i designdistriktet Tortona i Milano i norra Italien.

I entrén möts besökarna av en omslutande audiovisuell upplevelse som representerar övergången från stadsmiljö till ett lugnare utrymme. På promenaden genom entrén in i huvudutrymmet, presenteras Honda e Prototype under ett glastak som exponerar bilen för det växlande naturliga ljuset. I anläggningens mitt finns en arkitektonisk träskulptur kallad ”energiträdet”, ett slags träd med ljusdioder, som symboliserar en länk mellan utomhusmiljön och livet på insidan som inspirerat formspråket i Honda e Prototype. 

Längre in i utställningslokalen finns en fotoutställning som inspirerats av formspråket i Honda e Prototype. Bilderna från fem italienska fotografer projiceras på väggarna. Fotoprojektet leds av Sara Mautone, född 1991 i Florens, men numera bosatt i Milano. Fotografierna är speciellt utvalda för att representera de sex värden som Honda e Prototype står för: enkel, uppkopplad, vänlig, unik, bekväm och själfull.

I utställningen finns även ett tittskåp som utformats för att representera den ’sömlösa livsstilen’ som e Prototypes interiör har. Italienska möbelföretaget Danord har valt ut passande möbler som drar åt klassisk skandinavisk inredningsdesign. Vi konstaterar att det är ett spännande och annorlunda grepp att visa en ny bilmodell!

 

Mer om Honda e Prototype

Anmäl ditt intresse för e Prototype