Close
Stäng
Bläddra

Utveckling av idén

Våra städer förändras: varför gör inte våra bilar det?

Våra städer är levande och andas, dag efter dag. De växer och utvecklas när de formas efter de människor som lever i dem. Nu är det dags för bilar att utvecklas och bli en del av de föränderliga stadsbilderna. Honda anser att det bästa sättet att åstadkomma detta är att utveckla en helelektrisk bil som återspeglar progressiva värden. 

UNDER LACKEN PÅ NYA Honda e

Ta en närmare titt på den innovativa teknik som gör det till ett rent nöje att köra vår elbil.

DIN FRAMTIDSFÄRG

Lugn och sval, mörk och dov eller ljus och sportig? Välj en färg till din nya Honda e som passar dig och din livsstil.

Bilen som visas är Honda e Prototype och den kan avvika från den massproducerade modellen. Färgerna är endast avsedda som illustration.

Crystal Black Pearl

Crystal black pearl

Utseendet

Det ligger mer bakom modern minimalism än du tror.

Honda e Prototype är inspirerad av den första modellen av Honda Civic. Den har ett modernt retroutseende med minimalt med detaljer och en sportig framtoning. Dess symmetriska strålkastare med LED-teknik är monterade i en pianosvart omgivning, en effekt som upprepas baktill på bilen. Med minutiös omsorg om detaljer har allt som kan döljas dolts. Förarassistanssystemen syns knappt. Laddstationerna är utom synhåll. Taket ser ut flyta elegant över den rena glasytan. Resultatet är en ny estetik – en åtråvärd, perfekt balanserad och kompakt elbil som tyst glider fram genom luften och lämnar ett bestående avtryck i staden och bortom den.

The Inside Story

Den unika och avkopplande miljön i Honda e Prototype

Den öppna planlösningen i Honda e Prototype för tankarna till ”Ma” - japanska arkitekturprinciper. Ordet beskriver den dynamik som skapas med öppna ytor. Hondas designers och tekniker har arbetat tillsammans för att skapa ett plant golv och bakhjulsdrift som möjliggör den typen av interiör. Avskalad och tydlig grafik i förarinformationsdisplayen och infotainmentsystemet gör att den senaste tekniken kompletterar den naturliga känslan. Förvaringsutrymmen och laddningsportar säkerställer att allt har sin plats. 

Avancerad teknik och raffinerad enkelhet

Den senaste tekniken sammanför människor.

Den digitala fullbreddsinstrumentpanelen i Honda e Prototype visar hur teknik kan sammanföra människor. Sömlös smartphoneanslutning, röststyrda system och all typ av information om förarens resa och körstil är tillgänglig. Den anspråkslösa sidospegeln har ersatts med de senaste, mest sofistikerade videokamerorna, som visar omgivningen mer detaljrikt än någon spegel och som praktiskt taget eliminerar risken med döda vinkeln. De eliminerar även luftmotstånd. Det finns knappar som ger snabbåtkomst till populära funktioner på den snygga ratten med två ekrar. Såg du att något fattades? Det finns ingen växelspak. I stället finns det knappar för Drive (framväxel), Reverse (backväxel) och Park (parkering) bekvämt placerade vid förarens knän.

Laddad för framtiden

Ladda när och var som helst.

Om bilar gav oss frihet representerar den senaste generationens elbilar, som Honda e Prototype, en ny sorts frihet: friheten att kunna ladda bilens batteri när och var som helst. Tack vare AC, det vill säga växelström, kan elbilen laddas hemma via ett standarduttag eller en dedikerad laddningsenhet. Alternativt kan du parkera bilen vid butiken, plugga in den och låta den laddas medan du shoppar i lugn och ro. Vid längre resor kan du utnyttja det nationella nätverket av laddningsstationer och stanna och göra en snabbladdning, som innebär att batteriet laddas upp till 80 % av kapaciteten på mindre än 30 minuter.

Mer än 200 km per laddning

Med en räckvidd på mer än 200 km är Honda e Prototype mer än lämpad för vardags-
körning. Varje resa ska vara ett nöje: elbilen har en låg tyngdpunkt och kraften går till bakhjulen för att ge enastående respons på vägen. Med lägre skatte- och bränslekostnader jämfört med bensin- och dieseldrivna bilar är Hondas nya generation av elbilar mer än bara ett nöje.

Anslut dig till oss

Bli en av de första att reservera Hondas nya elbil.

Är du redo att delta i elbilsrevolutionen och uppleva spänningen i Hondas nya elbil? Du kan reservera din bil inom kort. Registrera dig för fler uppdateringar.