Min Honda - Snygg och problemfri

Rose-Marie Dahlberg trivs förträffligt med sin Honda Civic. Den har stark motor, går aldrig sönder och så är den ju så snygg!

den 2 november 2017

Livet med Honda började 2009 för Rose-Marie Dahlberg i Göteborg. Dessförinnan körde hon flera olika bilmärken, som inte gjorde några större intryck på henne. Mer än att de gick sönder och rostade. Så blev det dags för pappa Lasse att tipsa om en fin bil som fanns hos Honda-återförsäljaren ER Bil i Rose-Maries hemstad Nässjö. En Honda Civic i blyertsgrå metallic.

– Den var så himla härlig. Jag körde en sväng och tänkte att den här ska jag ha!

Där kunde Honda-historien slutat för Rose-Marie eftersom hon var väldigt nöjd med sin Civic. Men sex år senare behövde hennes pappa byta bil och Rose-Marie följde med. Jodå, där var den. En orange-metallic 2014 års 1.8-liters Honda Civic med Executive-utrustning, vilket bland annat innebär glastak, tonade rutor, läderklädsel, backkamera och en extra bra ljudanläggning.

– Jag hade ju redan en bra bil, och behövde egentligen inte en ny men den var så fin. Tack vare ett lägenhetsbyte fick jag lite pengar över så då slog jag till. Den är snygg, fräck och sportig. Jag stormtrivs med den, och kan inte tänka mig att ha någon annan.

Överlag är Rose-Marie väldigt tillfreds med Honda. Hon servar bilen på en auktoriserad Honda-verkstad i Göteborg och är även nöjd med Honda-återförsäljaren i Nässjö.

– Jag är nöjd med allting, både från köpet och med verkstaden. Verkstaden ger utmärkt service och det är aldrig något som går sönder på bilen. Och återförsäljaren är så kunnig och service-minded, de visar mig alla knappar och finesser.

Rose-Marie är utbildad sjuksköterska. I år har hon bytt jobb och arbetar nu som operationskoordinator på Sahlgrenska sjukhuset inom rygg- och tumörortopedi. Bilen använder hon varje vecka, bland annat för att handla och göra ärenden, men också för att hälsa på sin pappa i Nässjö. På den 19 mil långa bilfärden får Civicen bekänna färg, bland annat i den så kallade Göteborgsbacken utanför Jönköping.

– Med andra bilar har jag fått växla ned i uppförsbacken, men med den blyertsgrå Civicen och med den här behöver jag inte växla ned. Det är bara att gasa på i sexan. Och så har jag så god sikt, både fram och bak!

Fakta

Om Rose-Marie:
Namn: Rose-Marie Dahlberg
Bor: Göteborg
Familj: pappa Lasse, och lillebror Thomas
Jobb: Operationskoordinator
Intressen: Trav, promenader, goda middagar på restaurang, umgås med vänner

Om bilen:
Modell: Honda Civic 5D, Executive grade
Årsmodell: 2014
Motor: 1,8 l bensinmotor
Skick: Fint skick
Övrigt: Färgen är röd-orange metallic