Receptet på ett ”perfekt varv” med Hondas LogR-app

Drömmer du om att köra det perfekta varvet? I en Honda Civic Type R? Men hur gör man egentligen?

Nu finns hjälpen riktigt nära till hands med Hondas LogR™-app, en app för dataloggning i bilen som håller koll på varvtider och ger detaljerade tekniska data som hjälper Type R-förare att förbättra sina varvtider på banan.

Se när Tiago Monteiro visar hur han använder LogR för att förbättra sina varvtider

Stäng

Närbild på Tiago som sitter i bilen

Tiago Monteiro, som tävlar för Honda i WTCR (World Touring Car Cup), vet att det är viktigt att få data direkt från banan för att kunna förbättra körningen under en tävling: ”Du kan se så mycket detaljer som hjälper dig att köra bättre, och du vinner i synnerhet mycket tid på att inte behöva gissa, utan i stället faktiskt kunna se vad som kan förbättras.”

Närbild på LogR-skärmen

Den senaste versionen av appen finns nu integrerad i bilen och är väldigt enkel att använda – så pass att även de som bara har grundläggande kunskaper om fordonsdata tycker att den är intuitiv.

Men vilka data är särskilt viktiga att hålla koll på? Alla sorts data är värdefulla, men Tiago säger: ”Jag skulle säga att ingångshastighet i kurvorna, kurvtagningshastighet och broms- och gasanvändning är de viktigaste sakerna att titta på.”

På bilens mittre displayskärm har appen en prestandamonitor som visar bromsning, acceleration, G-krafter vid kurvtagning plus temperaturer för olja, kylvätska och insugsluft och oljetryck.

Tiago och Noah sitter i bilen och tittar på LogR-skärmen.

Tack vare förbättrad funktionalitet i mobilappen kan du också spela in dina varv på telefonen. Genom att sätta den på en lämplig plats kan den ge en överlagring med utvalda tekniska data, och det häftiga är att dessa data kan delas direkt från appen. Det betyder att du nu kan visa dina vänner i sociala medier hur grym du är på att köra.

En av funktionerna i appen är Ghost-läget där en användare kan se hur han eller hon står sig gentemot andra Log R-användare, eftersom appen visar ens bästa varv på utvalda banor runt om i världen. Det är perfekt för att se var du kan förbättra om du vill förfina varvtiderna med en extra sekund eller två.

Tiago Montiero och sonen Noah skakar hand.

Genom att kartlägga positionen för sin Type R med GPS och koppla upp den till Estoril, sin hemmabana, kunde Tiago ta med sig sonen Noah ut på banan för att sätta 2023 års Honda Civic Type R på prov för att förbättra sina varvtider med hjälp av appen ... inte för att han behövde mycket hjälp.  

Trots att han ännu inte är tillräckligt gammal för att köra kunde Noah ge sin pappa råd från passagerarsätet om var han kunde plocka in tid runt banan med hjälp av informationen på skärmen.  Kolla in videon för att se hur det gick.


Även om de som använder appen helst bara vill köra snabbare handlar det om bättre körkontroll – det är ingen idé att komma in snabbt i en sväng och sedan inte utnyttja utgångshastigheten på rätt sätt. Auto Score bedömer förarbeteendet, vilket hjälper dig att förbättra dessa färdigheter och nå dina mål. ”Det fantastiska med Log R-appen är att den lätt kan användas av en nybörjare eller på djupet av proffs eller semiproffs. Det är ett perfekt verktyg för dagar på banan, och nybörjare kommer att känna sig hemma med appen eftersom den är intuitiv, lätt att använda och roligt att experimentera med.” Som verktyg är appen definitivt ett bra komplement för alla Type R-ägare som vill bli bättre eftersom den hjälper dig att lyfta fram vad som kan förbättras. Och Tiago kan se fördelarna med att den finns på en personbil. ”Den tekniska utvecklingen i appen har varit enorm, och det ser vi verkligen i dataloggaren. Du kan se många fler detaljer och återkopplingshastigheten är stor!”

Vy framifrån av Honda Civic Type R parkerad i en tunnel.

Detta är nya
Civic Type R

Gör dig redo för en fantastisk körupplevelse med bilen som skapades för att bli den snabbaste framhjulsdrivna bilen i världen.