Destination Europa

I flera artiklar har du kunnat följa de tre ingenjörerna Adriaen Nelemans, Igor Orlov och Evgeny Mostovoy på deras världsomspännande resa med en Honda Civic -97:a. Nu avslutar de sin långa biltur med Lastochka med att köra 5000 km genom Europa.

den 21 april 2017

De tre äventyrslystna ingenjörerna reste ner till Slovenien där bilen hamnat på grund av ett fel begånget hos fraktföretaget istället för Italien som planerat. Första sträckan i Europa gick till de italienska alperna där killarna andades frisk alpluft och fick några dagars skön skidåkning. Nästa land som besöktes var Frankrike och storstaden Marseille.  

Du kan läsa mer om deras första resa här.

– Vi träffade Mahn Kloix, en begåvad gatuartist. Han dekorerade Lastochka med ett porträtt av Philippe Martinez, en fransk sjöman som har räddat många flyktingar på Medelhavet, säger Adriaen.

Adriaen, Igor och Evgeny bytte de trafikerade stadsgatorna i Marseille till lantliga Ardeche i södra Frankrike, där de träffade det inspirerande artistparet David Saloni och Dorothée Clauss. David dekorerade bilen med ett havslevande djur som han kallar ”Fish Fly”.

– Vi fortsatte resan norrut och besökte Paris där vi hade flera intressanta möten, bland annat med Châu Belle Dinh, en av nio grundare till parkour-sporten. Han lärde oss grunderna i parkour. Vi besökte också ett antal kända sevärdheter, såsom Triumfbågen och Louvren, säger Evgeny.

Från Paris gick färden sedan till Berlin. De besökte filmfestivalen och njöt av stadens kulturella utbud tillsammans med vänner. Sedan gick färden till Ålborg i Danmark för att sedan fortsätta med färja till Norge där resan slutade i Oslo.

– Det var en märklig känsla att parkera bilen efter en fantastisk resa som tagit oss längre än vad vi vågade drömma om från början. Vi har kört i allt från öknar till bergsmassiv, genom 32 länder och tillryggalagt mer än 60 000 km. Vi har haft massor med inspirerande möten och träffat så många gästvänliga människor. Vi vill också passa på att tacka Honda för allt stöd vi fått på vår fantastiska resa, säger Igor.

Organisationen Engineers without borders blev så inspirerade av ingenjörernas resa att de nu börjat utveckla ett program kallat Schools of the Future.

– Vi hjälper till att utforma programmet och det ska bli mycket spännande att få delta i pilotförsöket som görs i Moçambique i juni, säger Adriaen.

Du kan se fler bilder från resan på instagramkontot lteamproductions