HONDA JAZZ – NY FRÅN GRUNDEN

Hondas ingenjörer har helt och hållet konstruerat om den ikoniska bilmodellen när de utvecklade den fjärde och senaste generationen.

den 27 februari 2020

Honda Jazz har designats utifrån ett japanskt uttryck, ”Yoo no bi”. Det innebär att se skönheten i vardagsföremål, som har finslipats över tid för att göra dem ännu vackrare och mer ergonomiska att använda för sitt specifika ändamål.

Översatt till bildesign har Honda Jazz fått en slät, enkel och tidlös form där en kort nos följs av en lång, sluttande taklinje. Bilen ska kännas mer välbalanserad och självsäker i sin utformning med en lägre takhöjd och en framåtlutad design av bakluckan. Alla onödiga funktioner har minimerats och de yttre linjerna har förenklats för att skapa en bil med ett vänligt och fräscht utseende med en bekväm och praktisk interiör.

Jazzen har bland annat förstklassiga och mjuka material i instrumentpanelen och kupén. Bekvämare stolar med bättre svankstöd fram och tjockare stoppning i baksätet ökar komforten för alla passagerare.

Bilens A-stolpar är hälften så tjocka som på föregående modell, vilket ger bättre ljus och sikt i kupén. Jazz behåller ändå sin höga krocksäkerhet tack vare nya avancerade tekniker som använts för att konstruera chassit och som har världspremiär på denna modell.

En ny Honda Jazz-variant har lagts till i modellutbudet och heter Crosstar. Med ökad markfrigång, integrerade takskenor, vattentät klädsel och lite tuffare design lockar den förare som vill ha en mer SUV-liknande modell.

Nya Honda Jazz har ny hybridteknik kallad e:HEV, vilket betyder att bilen är försedd med två kraftfulla elmotorer och en 1,5-liters DOHC i-VTEC bensinmotor. Total effekt är 109 hästkrafter eller 80 kW. Bränsleförbrukningen är 4,5 l/100 km (WLTP) för standardmodellen och 4,8 l/100 km för Crosstar.

Jazz har fortfarande kvar de fantastiska sätena, Magic Seats, som medger väldigt flexibel och mångsidig lastning i denna kompakta stadsbil som rymmer hela 1 203 liter med baksätena fällda. Honda Jazz kommer att finnas tillgänglig i Sverige från i sommar. Priserna presenteras vid ett senare tillfälle.


Mer om Jazz Hybrid