Avancerad uppkoppling blir standard i alla Honda-modeller

Alla framtida Honda-modeller på den europeiska marknaden kommer att ha sömlösa, intuitiva anslutningsmöjligheter.

den 14 april 2020

Att ditt fordon har internetkoppling och möjlighet att koppla in din mobil till bilens infotainment-system blir standard i alla modeller från Honda. Dessutom kommer det att finnas smarta funktioner såsom My Honda+ och Honda Personal Assistant som drar nytta av den sömlösa anslutningen. Honda e och Jazz samt Jazz Crosstar blir de första modellerna som har dessa smarta funktioner.

My Honda+ är en app till din smartphone som gör att du kan vara uppkopplad till din bil på distans. Appen ger kontroll över bilens säkerhet, till exempel att låsa eller låsa upp den på distans. För Honda e finns dessutom en digital nyckel som kan delas med upp till fem andra personer på ett säkert sätt. Med den digitala nyckeln går det att stänga fönster, öppna laddningsluckan och låsa/låsa upp bilen på distans. Det finns en funktion för vägassistans i My Honda+, som gör att man kan ringa upp den vägassistansleverantör man tecknat avtal med om olyckan är framme. Appen skickar dessutom bilens GPS-information automatiskt så att hjälpen kan komma snabbt. I en nödsituation, till exempel om krockkudden skulle utlösas, delas bilens position automatiskt med relevanta räddningstjänster.

En annan smart funktion är att det går att skicka reseinformation, till exempel om intressanta platser, från My Honda+ till bilens navigationssystem. I Honda e håller systemet koll på vilka laddningsplatser som finns när man behöver köra en längre sträcka.

Olika funktioner i bilens infotainmentsystem kan aktiveras med röstkommandon tack vare den intelligenta funktionen Honda Personal Assistant. Funktionen finns i både Honda e och Jazz, och bygger på artificiell intelligens för att förstå vad du säger och vill. Funktionen är väldigt avancerad. Du kan exempelvis fråga: ”OK, Honda, hitta en italiensk restaurang åt mig med gratis parkering och wifi som är öppen nu”. Honda Personal Assistant lokaliserar lämpliga alternativ och presenterar dem på pekskärmen samt räknar ut bästa vägen till den restaurang du väljer.

Honda Personal Assistant är en av många funktioner som finns i Hondas omgjorda infotainmentsystem. Systemet har byggts om för att bli så enkelt och snabbt att använda som möjligt. För att stödja detta har vissa funktioner kommit tillbaka som fysiska knappar, exempelvis för att reglera värme och ventilation.

Läs mer om My Honda+