e:Technology – EN MER HÅLLBAR FRAMTID

För Honda finns det inget viktigare än att bygga en mer hållbar framtid. Vi bestämde oss till och med för att flytta fram våra planer på att elektrifiera hela vårt standardsortiment i Europa från 2025 till 2022.

Vårt beslut att föra den här "elektriska visionen" framåt handlar om det förtroende vi har för våra banbrytande elektrifierade produkter, som vi har förenat under varumärket e:Technology. 

Honda e sedd framifrån

Honda e

Det finns inget bättre ställe att börja på än med vår helt eldrivna, prisbelönta halvkombi. Honda e har sammanfört många års forskning, produktion och innovation till det vi tror är framtidens stadskörning. Den nya Honda-elbilen har en toppmodern design med mjuka linjer, dolda dörrhandtag och futuristiska kameror i stället för backspeglar. Inuti ger den minimalistiska, stilrena kupén föraren och passagerarna gott om utrymme att njuta av de många moderna funktionerna, varav den mest iögonenfallande är infotainment-enheten som har två snygga LCD-pekskärmar på den centrala displayen. Honda e drivs av en elektrisk motor på 154 hk som ger snabb acceleration på 0–100 km/h på 8,3 sekunder. Den har blivit en av världens mest omtalade elbilar, och den har redan vunnit flera utmärkelser.

e:hev-emblem

e:HEV

Vårt utbud av e:HEV-hybrider är ett steg framåt i vår elektriska vision. Det avancerade systemet – som redan hyllats brett runtom i Europa – producerar elektricitet som hjälper motorn, medan vanliga hybrider använder en elektrisk motor för att hjälpa bilmotorn. Detta ger elbilens snabba acceleration och smidiga körning, samtidigt som du har Hondas fullständiga körupplevelse. Du kan uppleva e:HEV i ett antal av våra hybridmodeller, inklusive Honda Jazz, CR-V och snart den helt nya HR-V.

PCX-moped

PCX e:HEV

e:HEV kommer inte bara att användas i bilar, den läggs också till i vårt växande utbud av miljövänliga mopeder. PCX är den första med e:HEV-teknik och har redan visat sig populär när den släpptes i Thailand. Motorn assisteras av ett batteri med hög uteffekt, vilket ger användaren en ”momentfull” körupplevelse.

Den modell som visas är inte tillgänglig i Europa.

BENLY e moped

BENLY e koncept

Normalisering av miljövänlig vardagstransport är ett av de stora stegen mot att förbättra livet för oss alla, och det är därför vi är så entusiastiska över vår nya elmoped: BENLY e. BENLY e, som drivs av två Honda Mobile Power Packs, är supertyst och har noll koldioxidutsläpp. Det finns fyra olika modeller – e:I, e:II, e:I Pro och e:II Pro – som alla har en stor, platt bakdel, och de två Pro-modellerna har också en korg fram, vilket gör dem till idealiska elfordon för leveranser och bud i stadsmiljö.

Modellen som visas är ett koncept.

GYRO e moped

GYRO e koncept

BENLY E är ett av våra nya spännande koncept för elmopeder. GYRO e är en trehjulig, ultrabastant och robust elmoped. Detta är ett multifunktionellt fordon som är perfekt för förflyttning i stora inomhusutrymmen, på grund av både den totala frånvaron av utsläpp och den lilla svängradien och åkstabiliteten. Den har många likheter med BENLY e, från den övergripande moderna och rena estetiken till att den drivs med två Honda Mobile Power Packs.

Modellen som visas är ett koncept.

Kvinna som laddar bilen

e:PROGRESS

Vår efterlängtade energihanteringstjänst e:PROGRESS lanseras i år och erbjuder en smart laddare, smart eltariff och ett smartladdningsstyrsystem för användare. Ägare av eldrivna fordon kommer kunna ladda vid den mest kostnadseffektiva tidpunkten och använda den mest prisvärda och rena energin som är tillgänglig, vare sig det är sol-, vind- eller vattenkraft. Samtidigt som e:PROGRESS gagnar kunderna hjälper den även elnätet genom att stödja aktiv nätstyrning för att stabilisera efterfrågan och optimera användningen av förnybara energikällor. Jämsides med denna nya tjänst lanseras Hondas Power Charger, en enhet för användning i hemmet som laddar en Honda e betydligt snabbare än ett vanligt vägguttag.