Soichiro Honda förbereder vår allra första Formel 1-tävling 1964 på Ungerns Grand Prix.

Elddop

Soichiro Honda sa att ”framgång är 99 procent misslyckande”, och vi har upplevt mer än vår beskärda del av utmaningar sedan vi började testa 1962 när vi förberedde vår allra första Formel 1-tävling 1964 i Ungerns Grand Prix.

  • DE TIDIGA ÅREN

    1962–1967

  • EN GYLLENE EPOK

    1986–1988

Bläddra

F1 race cars on the track.

Guldåldern

1987 blev den seger som Soichiro Honda alltid drömt om verklighet med våra motorer hos både Lotus och Williams – vi vann Drivers- och Constructors-världsmästerskapen.

F1 race cars on the track.

Honda-kraft

Vårt segertåg fortsatte under 1988, när McLaren tog våra motorer till fantastiska segrar med Alain Prost och Ayrton Senna som körde den turboladdade RA168-E V6. Vi vann 15 av 16 lopp under säsongen det året. Ayrton vann Drivers Championship och vi tog Constructors ännu en gång.

F1 race cars on the track.

Förarlegender

1989 valde McLaren-Honda-teamet en unik V10-motorstrategi när turbomotorerna förbjöds. Vi vann Constructors-mästerskapet ännu en gång med Ayrton Senna och Alain Prost – och den här gången vann Prost Drivers-titeln.

F1 race cars on the track.

Drivkraft

Gerhard Bergers seger för McLaren-Honda vid Australiens GP 1992, den sista tävlingen för året, fick avsluta vår andra F1-era. Vi förblev involverade under efterföljande säsonger, men med en mer lågmäld roll som leverantör av motorer fram till år 2000.

Nästa nivå

Takten ökas.

År 2000 kom vi tillbaka när vi levererade motorer till BAR och under 2004 kom vi tvåa. Under 2006 vann teamet, som nu bytt namn till Honda F1 Racing, Ungerns Grand Prix – det race där Jenson Button tog sin första seger i Formel 1. ”Earth Dreams” motorprogram påbörjades under 2007, men vi var tvungna att dra oss ur på grund av den globala finanskraschen. Men under 2009 slutförde det omdöpta Brawn GP-teamet utvecklingen av bilen och tillsammans med Jenson Button vann de sex av de första sju tävlingarna och fortsatte med att kamma hem både förar- och konstruktörsmästerskapet.

Close up of 1.6 litre turbocharged engines.

Tillbaka till toppen

Från 2014 gick Formel 1 över till hybridenheter och bilarna fick kraft från effektiva 1,6-liters turbomotorer. Sportens lockelse visade sig oemotståndlig och vi var tillbaka på banan 2015, med en nystart för ett av de mest kända partnerskapen någonsin inom racing – Honda-McLaren.

Mer om hybridteknik
Close up of 1.6 litre turbocharged engines.

Grunder för framtiden

Med vår nya partner Scuderia Toro Rosso började vi testa STR14 och RA618H. Det var ett år som även förde med sig en förändring inom ledningen för Honda Racing F1, med Toyoharu Tanabe som tog den nya rollen som teknisk chef. Det var också året som vi lyckades nå vårt bästa resultat sedan vi återvände, med en fjärdeplats i Bahrain. Även om det kanske verkade vara ett nedslående år i fråga om resultat, skapade det en bra plattform för att bygga vidare på i framtiden.

Close up of 1.6 litre turbocharged engines.

Nya team och ansikten

2019 tog Aston Martin Red Bull Racing beslutet att använda Honda Power tillsammans med Scuderia Toro Rosso. För första gången sedan 2002 bidrog vi med motorer till fyra tävlingsbilar på banan. Vi välkomnade också några nya ansikten till Honda-familjen, med förarna Alex Albon och Daniil Kvyat i F1-stallet, tillsammans med Pierre Gasly och Max Verstappen – som fick 9 pallplatser, inklusive 3 segrar. Scuderia Toro Rosso fick mer än poäng än någonsin tidigare och fick två pallplatser. Daniil Kvyat på ett regnigt Hockenheim - P3 och Pierre Gasly slog Hamilton över hela linjen i Brasilien för att vinna P2.

Översikt över 2020-teamen

Teams
Cars
Förare
Bästa resultat från 2019
Snabbaste varven från 2019
Aston Martin Red Bull Racing

RB16 tävlingsbil

Max Verstappen och Alexander Albon

3 segrar: Österrike, Tyskland och Brasilien

Varvrekord – Verstappen

Hungaroring 1:14.572

Scuderia Alpha Tauri

AT01 tävlingsbil

Pierre Gasly och Daniil Kvyat

P2: Brasilien

Snabbaste varv – Gasly

Shanghai International Circuit 1:34.547

Vy framifrån av Hondas utbud av bilar.

Hondas utbud

Racing-DNA finns i alla våra bilar – kika och se själv.