Därför ska du byta till en ny Honda

den 4 december 2023

Även om Honda står för kvalitet och bilarna håller för många års körning kan det vara bra att fundera över vilka fördelar det finns med en ny bil. Honda förfinar hela tiden säkerhet, komfort, bränsleförbrukning osv och utvecklar ny teknik, vilket gör att nya modeller blir allt bättre. Här är fem områden där en ny modell såsom elbilen e:Ny1 Advance ger stora fördelar jämfört med en Honda som börjar bli lite till åren.

Den senaste tekniken. Teknikutvecklingen går ständigt framåt och i nya e:Ny1 finns många funktioner som inte fanns bara för tio år sedan. Här finns trådlös laddning av mobilen så att du slipper oroa dig över att din mobiltelefon laddar ur på färden. Elektrisk baklucka gör det enkelt att öppna och stänga när man kanske har händerna fulla med matkassar. Honda parkeringshjälp identifierar en parkeringsplats och styr bilen på egen hand tills den är prydligt färdigparkerad i parkeringsfickan. I vissa städer och platser kan det vara nödvändigt att parkera i en brant backe. Då kommer starthjälpen väl till pass så att man slipper riskera att rulla in i något annat fordon. Bilens batterisystem utnyttjar den regenerativa bromskraften, vilket betyder att den tar tillvara på rörelseenergin när bilen bromsas.

Bekvämare kupé. Eftersom e:Ny1 körs på el är den mycket tystare än en vanlig bensin- eller dieseldriven bil. Interiören är välkomnande med genomtänkta detaljer och premiummaterial. Kupén har exklusiv design med silverlister samt blått ljus i dörrar och instrumentpanel. Förarmiljön är viktig och förarsätet kan justeras i inte mindre än åtta lägen och är ergonomiskt utformat. Rattvärme gör att du slipper lägga händerna på en kall ratt under vintertid. Bilens 15-tums infotainment-skärm och 10,2-tums digitala förardisplay ger dig som förare överblick av alla funktioner. Fyra uttag till dina tillbehör såsom surfplatta och mobil gör att alla i bilen kan få ström till sina bärbara enheter.  

Högre säkerhet. Honda SENSING ingår på alla nya Honda-bilar. Det är Hondas intelligenta och avancerade paket med säkerhetssystem. Det inkluderar bland annat ett kollisionsminimerande bromssystem, ett system för körfältsassistans och adaptiv farthållare för att hålla bilen på ett säkert avstånd från bilen framför. Multiviewkameran hjälper föraren att vara medveten om vad som finns framför, bredvid eller bakom bilen och minskar döda vinklar med bilder som visas på den centrala pekskärmen. Det aktiva helljuset växlar automatiskt från hel- till halvljus när ett mötande fordon eller ett framförvarande fordon upptäcks.

Inga utsläpp. Lite äldre Honda-bilar drivs med fossila bränslen, men Honda e:Ny1 däremot har helelektrisk drivlina och släpper således inte ut några avgaser alls när den körs. Den har en körräckvidd på upp till 412 km från fulladdat batteri och det kan laddas från tio till åttio procent på 45 minuter.

Bekymmersfritt bilägande. Varje mil som en bil körs sliter på bilens komponenter. Det innebär att service- och underhållskostnader ofta är högre på en äldre årsmodell. Med en ny bil slipper du för det mesta obehagliga överraskningar i form av komponenter och delar som går sönder eller slitits ut. På en ny e:Ny1 ingår dessutom en mängd garantier, exempelvis en treårig fabriksgaranti som gör att du kan känna dig trygg med din bil.

Mer om e:Ny1