Nu släpper vi datum och priser för Honda CR-V Hybrid

Helt nya Honda CR-V med bensinmotor har precis lanserats i Sverige. Nu kan vi avslöja när hybridmodellen kommer och vad den kommer att kosta.

den 23 november 2018

Honda CR-V är mångas favorit bland alla SUV-modeller som finns på marknaden, modellen är faktiskt världens bäst säljande SUV. I vår har du möjlighet att bli ägare till den allra första SUV-modellen från Honda som är utrustad med avancerad hybridteknik, 2019 års Honda CR-V Hybrid. Modellen finns med både framhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

Hybridsystemet kallas för Honda Hybrid Performance. Det bygger på tekniken Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD) som består av två elmotorer, en 2,0-liters bensinmotor och en innovativ direktöverföringsteknik samt ett högvoltsbatteri med litium-jon-batterier. Tillsammans ger motorerna maximalt 184 hästkrafter med ett vridmoment på 315 Nm. Topphastigheten är 180 km/h och accelerationen klockas för noll till 100 km/h på 8,8 sekunder med framhjulsdrift och 9,2 sekunder med fyrhjulsdrift.

Det finns tre körlägen och bilen växlar mellan dem automatiskt för att ge högsta möjliga effektivitet. Hjärnan i systemet beslutar när de olika lägena ska användas. Med EV-drift körs bilen på litium-jon-batterierna. Med hybriddrift levererar bensinmotorn kraft till en motor som genererar elektricitet som i sin tur levereras till den elektriska drivmotorn. Med motordrift körs bilen med den vanliga bensinmotorn enbart. Allt är placerat under motorhuven utom batteripaketet som är placerat i bagageutrymmet.

Istället för att använda en konventionell transmission skapar en enda utväxling med fasta växlar direkt koppling mellan de rörliga delarna, vilket resulterar i en mjukare överföring av vridmomentet. Det här innebär att Hondas system är mer kompakt än de flesta andra system som finns i hybridfordon. Växlingen mellan kraftkällor märks inte för bilens passagerare, och den nästan helt ljudlösa drivlinan gör att Honda CR-V Hybrid är väldigt tystgående.

Honda CR-V Hybrid lanseras i mars 2019. Modeller med framhjulsdrift kostar från 325 900 kr och med fyrhjulsdrift kostar CR-V Hybrid från 371 900 kr.

 

Mer om CR-V Hybrid

Mer om Hondas utbud