Avancerad digital miljö i nya HR-V

den 24 september 2021

Avancerad digital miljö i nya HR-V

I nya HR-V har alla i bilen självklart tillgång till wifi, bilen kan startas och låsas från mobilen och det går att ansluta sin smartphone till bilens infotainment-system, Honda Connect.

Helt nya Honda HR-V använder sig av många smarta digitala lösningar som förenklar ditt bilägande. Din smartphone är nyckeln. Via appen My Honda+ som du laddar ned till din mobil kan du fjärrstyra många av bilens funktioner. Du kan låsa och låsa upp bilens dörrar samt öppna och stänga dess fönster via Bluetooth. Appen ger dig varningar om du råkar ha glömt att låsa bilen. Det går också att bjuda in andra och dela den digitala nyckeln med upp till fem förare. Det gör att du inte är begränsad till den fysiska nyckeln. Smidigt om ni är flera med körkort i familjen eller om du vill låna ut bilen till en kompis.

Bilen utgör en ”wifi hotspot”. Det betyder att alla i bilen har enkel tillgång till internet. Det sätter effektivt punkt för tidsödande pyssel med internetdelning på mobilen och det blir kanske också mindre tjat från baksätet...

Om du har ställt bilen på ett ställe du inte brukar parkera på finns det hjälp i funktionen Hitta din bil som finns tillgänglig i appen. Funktionen hjälper dig att lokalisera exakt var bilen står. Praktiskt om du exempelvis har varit på ett möte i en ny stad, står på en jättestor parkering med många bilar utanför ett köpcenter eller är på semester på annan ort.

Digital vägassistans är en annan begåvad funktion. Med Honda Roadside Assistance får du extra trygghet vart du än åker. Via funktionen för vägassistans kan du ringa upp den vägassistansleverantör som du har avtal med om olyckan är framme. Vid en kollision eller ett haveri kontaktas du omedelbart för extra stöd. Appen skickar nämligen bilens GPS-information automatiskt så att hjälpen kan komma snabbt. I en nödsituation, till exempel om krockkudden skulle utlösas, delas bilens position automatiskt med relevanta räddningstjänster.

För att öka säkerheten kan du ställa in ett så kallat geostaket runt din HR-V. Funktionen varnar dig om din bil flyttas från det angivna området. Smart om du vill känna dig extra trygg.

Jag vill veta mer om HR-V