”En bra bil att ta sig fram med på vintervägar”

den 26 oktober 2021

”En bra bil att ta sig fram med på vintervägar”

Lars-Gustaf Gustafsson bytte sina svensktillverkade bilar mot Honda för 13 år sedan. Nu har familjen tre Honda-bilar och han gillar att de är så pålitliga.

Lars-Gustaf Gustafsson är forskare och jobbar med utvecklingsprogrammet Produktionslyftet på RISE, Sveriges forskningsinstitut. Han hjälper svenska företag att höja sin produktivitet, konkurrenskraft och utvecklingsförmåga. Det betyder också att han rullar många mil på svenska vägar för att besöka kunder och träffa kollegor. Allra helst sitter han i sin svarta Honda CR-V från 2010.

– Jag vill ha en säker bil. Fyrhjulsdriften är bra när man är ute på vintervägar. Ibland kör jag långa sträckor där det är oplogat. CR-V:n är en bra bil att ta sig fram med.

Hustrun Catarina och sonen Sebastian kör familjens två andra bilar, en Honda Accord Tourer -09:a och en Honda Accord Tourer -12:a.

– Vilken bil vi kör beror på vart vi ska. Det är lättare att ta sig fram med SUV:en på sämre vägar. Grabben tar den om han ska till stallet. Accordarna är sköna att åka med om vi exempelvis ska besöka vår dotter Nathalie som bor i Lund.

På fritiden är det många intressen som pockar på uppmärksamhet: röja i skogen, åka skidor, träna på gym, köra motorcykel och påta i trädgården.

– Jag gillar att odla. Och så har jag varit väldigt engagerad som fotbollstränare och scoutledare, men nu är barnen vuxna så det har jag släppt.

Lars-Gustaf servar bilen regelbundet hos Honda-återförsäljaren Runes Bil som ligger några hundra meter bort på samma gata i Habo i Västergötland. Sin CR-V har han haft i sex år.

– Jag ser ingen anledning att byta in den här, jag behöver inte göra mer än att serva den för den går bra. Man sitter bra också.

Familjens Honda-entusiasm har smittat av sig inom släkten. Nu är det fler som valt Honda.

– Ja, nu kör brorsan en Civic Tourer.

Mer om CR-V