Utökat SUV-utbud med helt nya Honda ZR-V

den 24 maj 2023

Utökat SUV-utbud med helt nya Honda ZR-V

Någonstans mellan HR-V och CR-V placerar sig den helt nya SUV:en ZR-V. Det är en fullhybrid som kombinerar ett sportigt utseende med avancerade funktioner och förstklassig interiör.

Helt nya ZR-V bygger på Civics DNA, placerar sig i C-segmentet och kommer att vara tillgänglig från hösten 2023. Den erbjuder den perfekta blandningen av sofistikerad styling, praktiska egenskaper och målmedveten körupplevelse.

Imagemedveten målgrupp
Bilmodellen riktar sig till unga, imagemedvetna köpare som söker en snygg, kraftfull och rolig bil. ZR-V drar nytta av samma smarta teknik som Civic Hybrid är försedd med, det vill säga en effektiv och kraftfull 2,0-liters bensinmotor med direktinsprutning, kombinerat med två elmotorer, vilket ger kraftfull och responsiv acceleration och samtidigt lång räckvidd och effektiv bränsleförbrukning.

Det lätta och på samma gång styva chassit har inspirerats av både Civic och CR-V. Styrningen är lätt på denna sportkombi som har förfinad styrlogik och låg friktion.

Smala strålkastare och en blanksvart grill som är annorlunda från övriga Honda-modeller i Europa skapar ett djärvt utseende. De horisontella bakljusen är integrerade i bakluckan.

Funktion har stått i fokus för varje del på bilen, och har optimerats för att förbättra sikten och den aerodynamiska prestandan.

Lättanvänd och rymlig
ZR-V är praktisk med exceptionellt utrymme och alla funktioner är noggrant utformade för att vara enkla att använda. Interiört finns många fack och fickor, det bakre lastutrymmet har skiljevägg, infällbar lasthylla och förvaring under golvet med en total lastkapacitet på 1 291 liter.

Interiörens klädsel och paneler kännetecknas av högkvalitativa, mjuka material med detaljerad finish. Som grädde på moset en elegant belysning i hela kupén för att skapa en lyxig atmosfär. Bilen har flera laddningsstationer för mobiler och surfplattor, till glädje för alla i bilen.