Type R utmanar i Australien

Honda-ambassadören och F1-legenden Jenson Button har klarat en häpnadsväckande snabb varvtid med en standardutrustad Honda Civic Type R i Australien.

den 27 maj 2019

Förra årets Type R Challenge 2018 var inspirerande så nu tar Honda konceptet till fler världsdelar. Den utmanande Mount Panorama-banan i Bathurst, Australien, med 23 kurvor och en lutning på mer än 16 procent i vissa backar, är en spännande plats på jorden för en test av Honda Civic Type R:s fenomenala prestanda.

Jenson Button vann Formel 1 2009 och Super GT-serien 2018, och han har faktiskt det inofficiella varvrekordet på Mount Panorama-banan, satt med en F1-bil. Tiden från 2011 blev 1:48,8. Nu var det dags för Jenson Button att ratta en av världens hetaste halvkombimodeller, Honda Civic Type R, på samma bana. Mount Panorama är 6,213 km lång och fungerar som allmän väg 350 dagar om året när inte racertävlingar körs där. Buttons varvtid blev imponerande 2:35,207 med Civicen, som var helt standardutrustad och med vanliga däck.

– Honda Civic Type R är verkligen den perfekta bilen för en utmaning som den här. Den är byggd för vanliga gator och att klara ett varv på 2 minuter och 35 sekunder är fantastiskt. Det är definitivt en spännande bil för entusiaster att köra.


Mer om Honda Civic Type R