Sjätte generationen CR-V är här

den 24 maj 2023

Sjätte generationen CR-V är här

Nu kommer nya CR-V som kan fås både som fullhybrid och som laddhybrid. Modellen introducerar dessutom Honda SENSING 360 i Europa, Hondas premiumversion av förarassisterande funktioner.

Den välbekanta silhuetten finns kvar. Samtidigt är helt nya Honda CR-V förfinad och innehåller nya detaljer. Här kombineras de avancerade och sportiga egenskaper som Honda är känt för med aktiva förarhjälpmedel och passiva säkerhetsfunktioner. Högkvalitativa färger, material och klädsel i kupén lyfter CR-V närmare premiumsegmentet på marknaden.

Både fullhybrid- och laddhybridversioner
Nya CR-V tillhör sjätte generationen av den populära SUV:en. Den kommer att finnas som fullhybrid med Hondas e:HEV-drivlina, det vill säga bensinmotor + två elmotorer, och som laddhybrid (e:PHEV), vilket är första gången i Europa. Båda modellerna har en 2,0-liters fyrcylindrig direktinsprutad bensinmotor.

Som laddhybrid kan CR-V köras i upp till 82 km i elektriskt läge och klarar därmed många vanliga vardagssträckor med enbart eldrift. Bilen laddas från noll till 100 procent på bara 2,5 timmar om batteritemperaturen ligger på 25 grader.

Som fullhybrid är CR-V utrustad med den mest avancerade versionen av Hondas prisbelönta e:HEV-drivlina, som introducerades i den prisbelönta halvkombin Civic. Ett energitätt litiumjonbatteri och två kompakta, lätta elmotorer kombineras med bensinmotorn för att växla sömlöst mellan el-, hybrid- och motordrift, vilket gör den perfekt för alla körsituationer.

De två varianterna, full- respektive laddhybrid, har var sin egen exklusiva grill. Smala strålkastare kombineras med nya varselljus, och baktill känner vi igen de vertikala bromsljusen.

God sikt
Sikten är enastående, bilen har stora glasytor och de främre hörnen är låga, tack vare en bred och stilren motorhuv. Nya CR-V är bredare, längre och högre än föregående modell. Det betyder att en redan rymlig modell har fått ännu mer plats. Den erbjuder mer utrymme för passagerare tack vare en 40 mm längre hjulbas, som ger 1,6 cm mer benutrymme bak och 18 procent mer bagagekapacitet.

Helt nya CR-V är den första modellen med Honda SENSING 360, Hondas helt nya säkerhets- och förarassistanssystem, som tar bort döda vinklar runt fordonet och ytterligare bidrar till att undvika kollisioner genom att minska kraven på föraren.