Säkert besök i bilhallen

Våra Honda-återförsäljare har infört extra säkerhetsrutiner för att du ska känna dig trygg att besöka bilhallen och för att minska smittspridningen av Covid-19.

den 28 januari 2021

Livet går vidare under coronapandemin och givetvis ser Honda till att du ska kunna göra en bra bilaffär på ett säkert sätt. I entrén hos Honda-återförsäljaren B&T Bil i Karlstad påminner stora skyltar besökaren om att hålla avstånd i lokalen. Niklas Bäckstrand, en av de två delägarna, berättar om hur man anpassat verksamheten efter de nya förutsättningarna och introducerat skärpta säkerhetsrutiner i bilhallen:

– Förutom skyltarna finns det handsprit i både entrén, på våra kontor, på servicedisken och i vår lounge. Efter varje kund som provsitter eller provkör en bil, desinficerar vi noggrant med sprej och torkar av med trasa, säger Niklas.

När B&T Bil haft speciella kampanjhelger med öppet hus har bilarna ställts upp utanför bilhallen och tillställningen hållits utanför lokalerna. Företagets säljare åker inte med under provturer och avstår från att vara nära när en kund utforskar en modells interiör.

– Vi undviker såklart att ta i hand och vid flera tillfällen har vi gjort klart affären utomhus. Vi tar med oss papper och penna ut och ser till att hålla avstånd.

För de kunder som inte vågar komma in på besök har B&T löst situationen ändå med möten utomhus, kompletterande samtal per telefon och med hemleverans.

– Vi levererade en bil till Örebro till en kund som inte ville komma hit och gjorde affären utanför hans hus. För de som behövt lämna bilen på service har vi åkt hem till dem och hämtat den, andra lämnar den utanför bilhallen utan att gå in. Och i hallen ser vi till att det inte blir för trångt. Kunderna själva är också bra på att hålla avstånd, förklarar Niklas.

Hitta din återförsäljare