Rekordinsamling till Ronald McDonald Barnfond

Välgörenhetskvällen på Berns Salonger den 23 maj blev en succé. Auktionen inbringade 200 000 kronor mer än förra årets arrangemang. Honda skänkte fartfyllda STCC-upplevelser för fyra personer.

den 21 juni 2017

Den fjärde upplagan av Ronald McDonald Barnfonds välgörenhetsgala blev en magisk kväll till förmån för alla svårt sjuka barn som har behov av specialistvård. Mer än 280 inbjudna gäster, bland annat stiftelsens partners, sponsorer, leverantörer, McDonald’s franchisetagare och leverantörer fanns på plats i Berns Salonger, i Stockholm. Syftet med galan är att samla in pengar som ska gå till att bygga nya Ronald McDonald Hus eller till utbyggnaden av befintliga hus i Sverige. Idag finns husen i anslutning till sjukhus i Lund, Göteborg, Linköping, Huddinge och Uppsala. För närvarande byggs huset i Göteborg ut med 13 nya rum.

– Vi har i dagsläget dryga 3 000 familjer som bor hos oss om året. Vissa hus har fått lov att tacka nej för att det inte finns plats, så det är en skön känsla att inte behöva tacka nej på grund av platsbrist, säger Hanna Sandels, generalsekreterare.

Välvilliga partners och sponsorer stöttade välgörenhetsauktionen genom att skänka allt från bäddset och lampor, biljetter till åtråvärda konserter och Henrik Lundquists signerade hockeytröjor, till en vistelse på vingård i Toscana. Honda stöttade genom att skänka fyra VIP-biljetter till valfri STCC-tävling, inklusive möte och bilkörning med Honda Racing Swedens förare Mattias Andersson. Biljettparen ropades in för 18 000 respektive 22 000 kronor.

– Honda är otroligt generösa och vi är fantastiskt tacksamma för dessa priser, och inte minst för att Honda stöttar respektive Ronald McDonald Hus genom att låna ut bilar till de boende där. Familjerna får låna bilarna för att både kunna göra vardagsärenden och utflykter. Så bilarna kan vara både praktiska och sätta guldkant på tillvaron för att ge en stunds andrum. De är av stort värde för familjerna, säger Hanna.

Välgörenhetsauktionen, med en liveauktion och en nätauktion, lyckades inbringa 1,7 miljoner kronor totalt, vilket är rekord.

– Vi trodde inte det gick att komma upp i förra årets 1,5 miljoner kronor, men vi hoppades förstås. Årets resultat är fantastiskt. Vi har väldigt generösa och engagerade partners som skänker objekt, och lika generösa budgivare som är villiga att lägga extra pengar för att stötta Ronald McDonald Barnfond. På sikt hoppas vi naturligtvis på att få bygga ett nytt hus där vi vet att behovet är stort, och såväl familjer som sjukhusets personal önskar att där fanns ett familjeboende, likt Ronald McDonald Hus, säger Hanna.