Råstarka Type R är här

Du har väl inte missat att nya Honda Civic Type R går att beställa? Den finns i två versioner, Type R och Type R GT med priser från 341 900 kr.

den 2 november 2017

Honda Type R är omarbetad från grunden för att bli den mest spännande sportkombin du kan köra på marknaden, både på vanlig väg och på tävlingsbana. Det här är den kraftfullaste, snabbast accelererande framhjulsdrivna bil Honda någonsin byggt. Den satte banrekord för framhjulsdrivna bilar på tyska Nürburgrings Nordschleife i april i år med varvtiden sju minuter, 43,8 sekunder.

Bilen har specialanpassat chassi, fjädring och styrning för att maximera kraftöverföringen och stabiliteten i höga farter. Type R har den bästa accelerationen och topphastigheten i sin klass: 0-100 km/tim på 5,7 sekunder och 272 km/tim. Motorn är en tvåliters VTEC turbo med 320 hk vid 6 500 varv/min och ett högsta vridmoment på 400 Nm. Motorn är kopplad till en sexväxlad manuell växellåda.

Type R har ett aggressivt och självsäkert utseende. Det syns att den är snabb, sportig och kräver full uppmärksamhet av föraren. Den är 165 mm längre, 36 mm lägre och 2 mm bredare än den tidigare modellen, och har även ett slätare underrede, främre luftspoiler, en lätt bakre vinge och virvelgeneratorer i de bakre delarna av takets linje. Nya 20-tums pianosvarta aluminiumfälgar, som endast görs till Type R, kompletterar den sportiga looken.

Nya Civic Type R har nya och omarbetade körlägen som gör att bilen anpassas efter vägval. Det finns ett Comfort-läge, ett Sport-läge och ett +R-läge, som styr bilens stötdämpning, styrkraft, känslan i växlingarna och gaspedalsresponsen.

Bilen har ett specialanpassat avgasrör med tre utblås: två huvudavgasrör från motorn med ett centralt rör som styr ljudet från motorn. 

Honda Civic Type R kostar från 341 900 kr och Honda Civic Type R GT kostar från 379 900 kr.