Nya Civic: Körglädje och praktiska lösningar

den 11 oktober 2022

Nya Civic: Körglädje och praktiska lösningar

Magasinet In Stockholm har provkört nya Civic Hybrid. Tidningens bilskribent Peter Kollberg begav sig till Madrid för att provköra ett av de första exemplaren av nya Honda Civic Hybrid.

Peter Kollberg nämner Hondas princip Man-Maximum, Machine-Minimum när han beskriver interiörutrymmena på den elfte generationens Civic: personerna i bilen får ta utrymme först och sedan får tekniken monteras där det finns plats över.  ”Jag sitter väldigt bekvämt bakom ratten och kan även sitta bra i baksätet”.

Vidare är han förtjust i det nya diskreta och eleganta utseendet. "Designen på Civic är spännande och fräck, den ser maffigare ut än vad den är. Den längre hjulbasen och den lägre taklinjen ger en härlig fyradörrars coupésilhuett. Stora glasytor för att ge en mer rymlig känsla och bra sikt runt om bilen".

En detalj som Peter Kollberg fastnar särskilt för är instrumentbrädans nya design. ”Listen på instrumentbrädan har ersatts av hexagonformade hål, där vissa delar är ventilationsutblås. Utblåsen är designade så att det skall bli en bredare fördelning av luftflödet. Detta för att minska uttorkade ögon och hud”.

Från hans snabbsummering av bilen noterar vi följande utmärkta betyg: ”Snygg design. Rolig att köra. Komfortabel. Bränslesnål och en effektiv motor”.

Mer om Civic Hybrid