Mattias Andersson snabbast i testkörningar på Ring Knutstorp

4 maj startar årets TCR Scandinavia, före detta STCC, på Ring Knutstorp i Skåne. Under testkörningspassen på banan tidigare i april hade Honda Racing Swedens veteran Mattias Andersson förmiddagens snabbaste tid. På eftermiddagen var han endast slagen av 2017 års mästerskapsvinnare Robert Dahlgren med 17/1000-delar.

den 26 april 2019

– Det är en bra måttstock som visar att vi är med i matchen, säger Mattias Andersson som skrivit på för ytterligare ett år med Honda Racing Sweden.

Precis som förra året kör han en Honda Civic Type R.

– Testkörningarna har gått bra. Det är samma bil som i fjol och den enda stora nyheten är att alla har ett annat fabrikat på däck i år, Yokohama. Det ger lite andra förutsättningar och vi behöver hitta rätt inställningar för bilen som passar däcket, säger racinglegendaren från Linköping.

En annan nyhet för i år är att STCC-serien bytt namn efter att företaget bakom ansökt om konkurs. Från och med den här säsongen heter serien TCR Scandinavia. TCR-serier finns i ett 20-tal länder världen över och har ett strikt regelverk som gäller överallt.

Även om några förare har försvunnit sedan förra året är konkurrensen fortfarande stenhård. Målsättningen är att vara med och slåss om prispallen varje helg på banan och topp-3 i SM-mästerskapen totalt då han tidigare varit fyra som bäst.

– Målet är att ta oss upp på pallen i mästerskapet och känna att vi är med och slåss om SM-medaljerna. Självklart vill vi också vinna något lopp. Förra året vann vi ett lopp och det är alltid extra speciellt att vinna. Jag tar hellre en seger än tre andraplatser, säger Mattias Andersson.

För Honda betyder det mycket att fortsätta fajtas i mästerskapsserien.

– Honda har en lång tradition av att vara i framkant när det gäller teknik och innovation. Racing är en del av Hondas DNA. Därför är det oerhört kul att få möjlighet att fortsätta ytterligare en säsong med Mattias och Honda Racing Sweden, säger Stefan Malmgren, Sverige-chef på Honda Sverige.

 

För mer information kontakta

Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se

Carola Larsson, PR-ansvarig Honda Sverige
Tel. + 46 736 99 07 82
Mail. carola.larsson@honda-eu.com