Kvalitet på premiumnivå

Anders Åkesson har kört svenska, tyska, franska, engelska och italienska bilar, men sedan drygt 20 år det bara ett märke som gäller.

den 21 juni 2017

Anders Åkesson har kört många bilmärken genom åren: Ford, Saab, Volkswagen, Fiat, Peugeot, Rover, BMW och Mazda. Men sedan 1995 kör han allra helst bilar av ett visst japanskt märke. Den första Hondan var en Accord. Sedan dessa har det blivit tio Honda-bilar, inräknat fruns bilar.

– Kvalitetskänslan ligger på absolut premiumnivå. Inget har någonsin gått sönder på någon av de här bilarna. Fin komfort och sportigt utseende, något Honda lyckats bra med. Många andra bilar ser ut att vara stöpta i samma vindtunnel idag, säger Anders.

Till vardags kör Anders en CRV 1.6-liters diesel från 2016, hans fru en Civic 1.8 Sport från 2016 och så finns det en ögonsten, en 2007 års S2000 tryggt parkerad i garaget. Anders hade letat efter den i flera år.

– Det är en fantastiskt rolig bil att köra. Den här är i originalskick och hade bara gått 4 500 mil när jag köpte den. Nu används den bara på fina sommarkvällar när det inte regnar.

Anders bor i Trelleborg och jobbar i Malmö med försäljning av kabelteve- och bredbandsutrustning för ett danskt bolag där han startade den svenska verksamheten för 18 år sen. CR-V:n är en tjänstebil och vart tredje år byter han bil hos Hondas återförsäljare i Trelleborg Bil Larsson.

– När jag byter in mina bilar är de ofta sålda innan de fått in dem i bilhallen. Jag vårdar mina fordon med varm hand.

Anders gillar nämligen ordning och reda. Han sköter om bilarna varje helg. Det är ordning och reda med hus, hem och trädgård också. 

– Jag jobbar gärna med händerna på fritiden, hjälper barnen när de behöver renovera något och ställer upp för släkt och vänner så mycket jag kan. Jag är en allmänt händig person. Allt som är trasigt går att reparera. När jag var yngre var det roligt att skruva på bilar, men idag får Honda-verkstaden ta hand om servicen. 

Fakta:

Om Anders:
Namn: Anders Åkesson
Bor: Trelleborg
Familj: Fru och två vuxna barn
Jobb: VD på DKT AB, som säljer kabelteve- och bredbandsutrustning
Intressen: Hus, trädgård och musik

Om bilen:
Modell: Honda S2000
Årsmodell: 2007
Motor: Fyrcylindrig 2.0 16-ventilers VTEC (241 hk)
Skick: Toppskick och i original