Hondas WTCC team hoppas på fortsatt framgång i Slovakien

I helgen är det dags för WTCC säsongens andra tävling. Denna gång går tävlingarna på Slovakia Ring och Honda teamet siktar på att behålla sin topplacering ibland biltillverkarna.

den 15 april 2016

Teamet har gjort en kanonstart på säsongen. Vid förra tävlingen i Frankrike öppnade nytillskottet Rob Huff med en seger i sitt första race. Tiago Monteiro och Norbert Michelisz fick båda fina pallplatser, vilket ger Honda en enpoängsledning i totalresultatet för biltillverkarna.

I den individuella resultatlistan innehar Monteiro, Huff och Michelisz, andra, tredje och fjärde platsen, alla tre inom 8 poäng.

Teamet har positiva minnen från Slovakia Ring med sig i bagaget. Det var på den 5,9 km långa banan som Gabriele Tarquini 2013 tog sin och Hondas första seger, tätt följd av Monteiro and Michelisz. Facit för Honda på banan är fem podium-placeringar i totalt sju tävlingar på banan

Rob Huff vann vid WTCC:s första tävling på banan 2012 – vilket också var året då han vann hela mästerskapet.

Helgens tävlingar kommer sannolikt att vara de sista som Honda får köra utan kompenserande vikt, för närvarande är Civic 80 kg lättare än sin närmaste konkurrent. 
Viktfördelen i kombination med banans utformning, som domineras av långa, men också snabba kurvor, bör passa Civics köregenskaper och däckhantering perfekt.

Rob Huff, Castrol Honda World Touring Car Team: "Det känns alltid bra att komma till Slovakien. Banan är relativt ny, men ändå med en känsla av ”old-school”, liknande Brno eller Zandvoort med dess lutning och blandning av snabba och hyfsat snabba kurvor. Att sätta riktigt bra varvtider ger en speciell känsla. Det är också det längsta varvet under säsongen - 6km - förutom Nordschleife. Jag vann här 2012 och det ger mig en del självförtroende att göra goda resultat i helgen, särskilt efter de framgångarna som hela teamet hade i Frankrike. 
Vi är också väl medvetna om att detta förmodligen är sista tävlingen där vår bil kommer att vara 80 kg lättare än vår närmaste konkurrent. Denna banan som påverkat däckslitaget bör gynna oss än mer än det gjorde i Frankrike, dessutom är vi i mycket god form. "

Tiago Monteiro, Castrol Honda World Touring Car Team, “Tävlingarna på Paul Ricard slutade med ett fantastiskt resultat för oss. Träningen och kvalet fungerade bra både under fuktiga och torra förhållanden, därmed säkrade vi fjärde och andra platsen och det på en bana som inte tidigare varit så framgångsrik för Honda. 
Slovakia Ring är en helt annan typ av bana med väldigt få långsamma kurvor. Det passar Civic väldigt bra med dess extrema väghållning. Det finns också ett par långa raksträckor, som bör ge bra förutsättningar att köra om. Jag kom i mål som tvåa i Slovakien 2013 och jag skulle bli förvånad om vi som team inte kan upprepa tidigare framgångar kommande helg".

Norbert Michelisz, Honda Racing Team JAS: “Jag bara älskar Slovakia Ring, dess olika kurvor är en dröm för oss förare. Civics fantastiska köregenskaper kommer hjälpa oss att göra fina resultat här. Resultaten från Frankrike visar att de förändringar som har gjorts på bilen över vintern gällande motor och chassi faktiskt har gjort stor skillnad. Jag förväntar mig att vi kommer få nya segrar och pallplatser. Dessutom gillar jag såklart att banan ligger nära Ungern, så att riktigt många ungrare kommer för att titta på tävlingarna och för att stötta mig.
Med två pallplaceringar i min första tävling som fabriksförare här så känns banan lite som en andra hemmabana för mig. Självklart ger det mersmak och jag kommer satsa ännu hårdare för att toppa resultatet kommande helg.

För mer information och bilder, besök gärna www.castrolhondawtcc.com