Hondas väg mot koldioxidneutralitet

den 8 juni 2022

Hondas väg mot koldioxidneutralitet

Honda strävar efter att eliminera koldioxidutsläpp från alla produkter, från gräsklippare till flygplan. Honda anser att det behövs ett mångdimensionellt tillvägagångssätt för detta, inte bara att byta motorer mot batterier.

Som du säkert vet är Honda världens största tillverkare av motorer. Honda tillverkar cirka 30 miljoner produkter per år och det handlar om allt från motorcyklar, bilar, gräsklippare, snöslungor, utombordsmotorer till flygplan.

Honda strävar efter att uppnå koldioxidneutralitet för alla produkter och företagsaktiviteter som Honda är involverat i till år 2050. För att eliminera koldioxidutsläpp från en mängd olika produkter behövs ett mångfacetterat och mångdimensionellt tillvägagångssätt. Honda kommer att erbjuda en mängd olika lösningar för alla sina mobilitetsprodukter beroende på hur kunder använder produkterna i olika länder och regioner. Det inkluderar bland annat användning av utbytbara batterier och vätgas samt elektrifiering av bilar.

Honda strävar dessutom efter att erbjuda större värde, inte bara med var och en av produkterna, utan även när olika Honda-produkter länkas samman. Hondas elektrifierade produkter positioneras som ”terminaler” och ansluts i en ny plattform för detta. Här ska energi och information som lagras i varje produkt kopplas samman med dess användare och samhället. Den uppkopplade plattformen som förbinder alla dessa enheter kommer att förbättra bekvämligheten och effektiviteten i samhället som helhet.

Hondas elektriska vision