Honda Jazz vinner Teknikens Världs test

den 14 april 2024

En kompakt och kompetent bil som Honda Jazz Hybrid är ett bra val i tider som dessa. Lättkörd, låg förbrukning, god lastkapacitet, säker och enkel att parkera. Den beskrivningen håller Teknikens Världs testlag med om efter att ha ställt Honda Jazz Hybrid mot Mazda2 Hybrid och Toyota Yaris Cross i ett noggrant test utfört i Sverige iklädd vinterdräkt.

Någon form av rekord
De goda omdömena haglar över Honda Jazz: ”Det här är ju bilen man egentligen borde ha”, ”Honda Jazz rymmer 33 backar med baksätet fällt, vilket är mycket bra. Någon form av rekord”, ”sikten framåt är mycket god”, ”förarmiljön fungerar bra”, ”ljudnivån är förhållandevis låg” och ”En bra bil helt enkelt”.

Efter att ha läst testreportaget konstaterar vi att Jazzen presterar mycket väl i samtliga kategorier som beskrivs och testas. Den har ensamt högst poäng i sex av tio kategorier, och är delad etta i ytterligare tre. När det gäller körkänsla, ergonomi, motor/kraftöverföring, utrymmen, komfort och räckvidd/laddning är den helt enkelt snäppet vassare än konkurrenterna. Även vad gäller att äga den, säkerhet samt miljö och klimat får den fint betyg, med samma poängnivå som de andra testade modellerna.

I jämförelse med Mazda2 och Toyota Yaris uttrycks slutbedömningen så här: ”Nej, mot Honda Jazz är det faktiskt svårt att tävla. Den har bra utrymmen, smarta lastlösningar, den är komfortabel med lägre ljudnivå och den är trevligast att köra med bäst prestanda – både vad gäller acceleration och bränsleekonomi. Den tar en förhållandevis enkel seger i det här sällskapet”.

Mer om Jazz