Honda Jazz vinner Red Dot Awards 2021

De nya modellerna Jazz och Jazz Crosstar fick pris för en enastående balans mellan funktion, design och säkerhet. Att erhålla Red Dot Awards innebär ett stort internationellt erkännande för Hondas design.

den 13 april 2021

Det mycket eftertraktade och prestigefyllda internationella designpriset Red Dot Awards har tilldelats Honda Jazz och Jazz Crosstar. Priset ges endast till produkter av högsta kvalitet när det gäller produktdesign, varumärkesdesign och kommunikationsdesign.

De årliga Red Dot Awards utses av en jury med 50 internationella experter som testar, utvärderar och diskuterar varje bidrag med fokus på enastående design och innovation. Bedömningskriterierna omvärderas och anpassas varje år för att spegla de senaste tekniska, sociala och ekonomiska samt sociala kraven.

Honda vann dessutom ett pris till, även lyxscootern Forza 750 vann Red Dot Awards för att den kombinerar eleganta designlinjer med sportiga prestanda och en enastående mångsidighet.

Jazz Hybrid och Jazz Crosstar Hybrid sammanfattar Hondas filosofi "Yoo no bi", som värdesätter skönheten i vardagsföremål, som har förfinats över tid för att göra dem ännu vackrare och ergonomiskt tillfredsställande att använda. Designen anammar även Hondas utvecklingsprincip ”Man-Maximum, Machine-Minimum”, som bygger på att teknik och design har som syfte att tillgodose förarens och passagerarnas behov. Resultatet är en bil som kombinerar funktion och användbarhet. Det tar sig uttryck i innovativa funktioner såsom exempelvis Magic Seats, samtidigt som ett modernt utseende bibehålls.

Den tuffa modellen Crosstar skapades för att vidga modellens attraktionskraft och presentera en mer SUV-liknande variant som tilltalar människor med en aktiv livsstil. Modellen har en djärv design tack vare en fräck frontgrill, betydande inslag av svart dekor och eleganta sidotrösklar och takskenor. Aluminiumfälgarna som blir bredare mot fälgen är specifika för Crosstar och skapar en ökad känsla av stabilitet.

Dessa priser följer i spåren av andra framgångar för Honda i Red Dot Awards och visar på Hondas engagemang i att skapa vackra produkter designade utan kompromisser. År 2020 fick Honda e det finaste priset ”Bäst av de bästa” och hyllades tillsammans med CBR1000RR-R Fireblade SP som var den första motorcykel från Honda som vunnit ett Red Dot Awards-pris.

Mer om Jazz