Honda Jazz vann svenskt test – igen!

den 4 maj 2022

Honda Jazz vann svenskt test – igen!

Honda Jazz Hybrid har lyckats vinna ytterligare ett test i motortidningen Vi Bilägare. Den här gången var två andra testvinnare motståndare. Jazz tog hem segern – igen – och vi säger grattis till alla som valt att köra en Jazz!

Honda Jazz Hybrid tävlade i det noggrant utförda testet mot Renault Clio och Skoda Fabia. Alla tre modeller är sedan lång tid etablerade på den svenska personbilsmarknaden och faktiskt är alla tre testvinnare sedan tidigare så nu möttes de i en titelmatch.

Många finesser
”Honda (Jazz) är en modell som borde ha slagit mer än den gjort”, konstaterar testledaren Calle Carlquist på motortidningen Vi Bilägare. Och så är det kanske, bilen borde vara betydligt vanligare på de svenska vägarna än vad den är med tanke på vad man får för pengarna och hur komfortabel den är att köra. I kompaktklassen som Jazz tillhör har den massor med finesser som borde tillfredsställa de flesta som behöver en lagom stor bil för exempelvis stadstrafik. Dess förträfflighet vittnar inte minst bränsleförbrukningstesterna om, som visar att Jazzen drar klart minst i stadsmiljön, 3,7 l/100 km, jämfört med de två andra bilarna som ligger på 6,7 (Renault) och 7,8 (Skoda). Överlag har Honda klart bäst bränsleförbrukning i testet på 4,7 l/100 km. Även när det gäller driftskostnaden, det vill säga vad det kostar att äga bilen, är Honda bäst. Här räknas inköpspris, service, reservdelar och bränslekostnad in.

Låt oss citera några av de många positiva omdömen som bilen fick i testet: ”Extremt avspänd körupplevelse”; ”Den mjuka drivlinan i kombination med fjädringen ger en svårslagen feelgood-känsla”; ”Bilen är en barnlek att köra, utrustningen är välvald och i det närmaste komplett”.

Mycket god sikt
Andra fördelar som omnämns är att den är ljus och rymlig, sikten är mycket god, hybridsystemet är smidigt och modellen har ett superlätt insteg eftersom dörrarna öppnar sig i 90 graders vinkel. En av testförarna använde till och med bilen som omklädningsrum före motionslöpningen, ”så rymlig kan bilen bli när baksätena fälls upp som ”biostolar”, en unik Hondafiness”.

Jazz har inte bara uppmärksammats i svensk motorpress. I Storbritannien har modellen vunnit tre utmärkelser den senaste tiden: ”Most Reliable Small Car”, ”Best Buy” och ”Car of the Year 2022”.

Jazz går just nu att privatleasa till ett riktigt attraktivt pris. Jazz Comfort går att privatleasa från 2 795 kr/mån inkl service och automatisk växellåda. Gäller körsträckan 3 000 mil och 36 månader.

Se erbjudande