Honda Jazz får högsta betyg

den 20 juni 2023

Honda Jazz får högsta betyg

När privata bilägare betygsätter sina äldre bilmodeller vinner Honda Jazz. Starkt andrahandsvärde och pålitlig teknik säkrar segern i undersökningen AutoIndex.

Honda Jazz är den mest omtyckta bilmodellen i Skandinavien i åldersklassen 2012-2015. Detta när bilägarna själva får sätta betyg i konsumentundersökningen AutoIndex som genomförts i Sverige, Norge och Danmark.

Imponerande prestation
Att komma överst på prispallen är en stark bedrift av en bil i kompaktklassen med tanke på att den konkurrerar med betydligt dyrare och större SUV:ar och kombibilar. Att den senaste generationen av Honda Jazz (hybridmodellen) också är uppskattad märks i översikten – den rankades även som etta i småbilsklassen 2022.

Från bilägarnas betygsättning av Honda Jazz kommer det fram att flera faktorer ligger bakom modellens förstaplats. Köregenskaper och säkerhet rankas högt men även Jazzens pålitlighet gällande komfort- och användarelektronik. Jazz-ägarna är också väldigt nöjda med modellens andrahandsvärde där betygsättningen av delfrågan om värdeminskning hamnar på femte plats av samtliga bilmodeller i åldersklassen (2012–2015). Vi på Honda tackar alla nöjda Honda Jazz-ägare för det fina betyget!

Köregenskaper, kvalitet och ekonomi
I AutoIndex finns fyra huvudområden och de rankas på följande sätt: Bilen 40 procent, verkstaden 20 procent, säljprocessen 20 procent samt lojaliteten och referenser till det egna märket 20 procent. Betygsättningen i modellöversikten sker utifrån samma frågor som ligger till grund för bilmärkets placering i delmomentet Bilen. Kategorin Bilen har störst betydelse och viktas dubbelt. Den ger svar på vad bilägarna tycker om bilens köregenskaper, kvalitet och kostnader.

Andra glädjande nyheter i modellöversikten från AutoIndex 2023 är att Honda Civic kom på en hedrande tredjeplats i Golfklassen för årsmodeller 2016-2018. Även Hondas första elbil, Honda e, hamnar på en fin fjärdeplacering i småbilsklassen för åldersklassen 2019-2022.

Närmaste återförsäljare