Rickard Rydell anför helsvensk WTCC-satsning

den 23 april 2014
Rickard Rydell anför helsvensk WTCC-satsning
Honda i WTCC

NIKA Racing och Honda Sverige har idag den stora glädjen att kunna presentera de första detaljerna kring ett helsvenskt samarbete i världsmästerskapet för standardbilsracing (FIA WTCC) med start 2015.

Det gemensamma projektet – som kommer att gå under namnet Honda Racing team Sweden – omfattar ett heltäckande engagemang i mästerskapets nya huvudklass TC1. För körningen svarar den tidigare BTCC- och STCC-mästaren Rickard Rydell, som tar plats i en Honda Civic i tidernas första helsvenska WTCC-satsning.

Som tidigare kommunicerats kommer NIKA Racing även under 2014 att vara en del av WTCC-fältet, men då i den mindre TC2-klassen där man vid utvalda tillfällen under säsongen driver en Honda Civic med japanen Yukinori Taniguchi bakom ratten.

- Rickard Rydell (förare): ”Det ska bli jättekul att få representera ett helsvenskt team i WTCC! För mig är det viktigt att kunna satsa helhjärtat på det jag tar mig an – och upplägget med Honda Racing team Sweden känns väldigt motiverande. WTCC är det tuffaste mästerskapet jag någonsin har kört – men det är också det roligaste och allra mest varierande. Att det nya TC1-reglementet samtidigt gjort bilarna snabbare än någonsin, med både starkare motorer och bättre chassin, innebär också att vi ställs inför en väldigt intressant teknisk utmaning. Jag ser verkligen fram emot att få komma igång med testerna under hösten!”

- Nicklas Karlsson (teamchef): ”Det här är ett spännande steg in i framtiden för NIKA Racing. Att få vara med och starta upp ett helsvenskt VM-projekt av de här proportionerna känns naturligtvis enormt inspirerande, och de nya TC1-reglerna har öppnat upp för ännu tuffare racing i WTCC framöver. Vi har en mycket stark partner i Honda Sverige – och en fantastisk förare i Rickard Rydell. Vi går in i det här med den ambitiösa men fullt realistiska målsättningen att slåss i toppen av resultatlistan.”

- William De Braekeleer (Honda Motor Europe Motorsport Manager): ”Ända sedan Honda blev en del av WTCC har vi värnat om mästerskapets privatteam; vi anser att de ger serien ett extra omfång. Det är därför en stor glädje för oss att kunna välkomna ett så professionellt team som NIKA Racing till Hondas ständigt växande racingfamilj!”

- Jonas Lindow (General Manager, Honda Sverige): “WTCC-säsongen 2013 var fylld av viktiga framgångar för Castrol Honda World Touring Car Team, och en fortsatt satsning under 2014 blev därför ett naturligt steg. När vi på Honda Sverige samtidigt fick förfrågan om ett samarbete med NIKA Racing och Rickard Rydell kändes det helt rätt att ta tillvara på den möjligheten – och nu står vi här, redo att ta oss an en av de största utmaningarna i internationell motorsport.”