Honda Civic Hybrid lanseras i år

den 5 april 2022

Honda Civic Hybrid lanseras i år

Hondas klassiska halvkombimodell Civic firar 50 år med en ny generation som har Hondas hybridteknik. Exceptionell dynamik och effektivitet utlovas.

De senaste bilderna på den kommande Honda Civic-modellen visar en välproportionerlig och tilltalande design som lär locka många bilköpare. Civic har som modell sålt i smått otroliga 27,5 miljoner exemplar sedan starten 1972.

Helt nya Civic Hybrid är elfte generationen av denna ikoniska bil. Här blandas stark prestanda och effektivitet med förbättrad interiör komfort, visuell dragningskraft och allmänt god användbarhet.

En smidig, sportig silhuett kännetecknar den nya modellen. Huvens linje har sänkts med 25 mm jämfört med tidigare generation medan glasytan ökats för att skapa en ljus och luftig interiör. A-stolpen, den mellan motorhuv och framdörr, har flyttats längre bakåt för att ge bilen mer välbalanserade proportioner samt en bredare och mer självsäker framtoning.  

Rymligare kupé
Kupén är större och bekvämare än tidigare. Bakluckan är lättare att öppna och stänga. Inuti har föraren ett bredare synfält som ger en luftig och öppen känsla. En snygg detalj är luftventilens bikakemönster av metall som löper längs instrumentpanelens hela bredd. Den centrala pekskärmen har ökats till nio tum och flyttats uppåt för att minimera ögats rörelser. I Advance-modellen har förarens display en 10,2-tums HD LCD-panel i färg för bättre synlighet, och dessutom tolv förstklassiga Bose-högtalare monterade för en skön ljudupplevelse.

Hondas beprövade hybridteknik är standard. Det handlar om en tvålitersmotor med direktinsprutning i kombination med två elmotorer. Maximal uteffekt är 184 hästkrafter (135 kW) och 315 Nm i vridmoment för elmotorn. Bilen växlar sömlöst och automatiskt mellan körlägena EV, Hybrid och Engine. Föraren har fyra körlägen att välja mellan: Eco, Normal, Sport och nya Individual, som gör det möjligt för föraren att specialanpassa bilens respons efter behov.

Låg förbrukning
Målsättningen med nya Civic är att klara koldioxidutsläpp på lägre än 110 gram per km vid WLTP-testning, motsvarande en förbrukning på mindre än 5 l/100 km.

Helt nya Civic är försedd med Hondas utökade säkerhetspaket SENSING. En ny framåtriktad kamera med 100 graders vidvinkel och förbättrad igenkänningsteknik förbättrar Civics kapacitet att identifiera fotgängare, väglinjer och andra fordon inklusive motorcyklar och cyklister. Andra tillskott av säkerhetsfunktioner är information om död vinkel och ett kollisionsdämpande bromssystem.

Nya Civic Hybrid lanseras i Europa under hösten 2022.

Är du intresserad av att få fortlöpande information om nya Civic kan du registrera din mejladress här.