Fem av fem banrekord satta av Type R

Under sommaren har Honda lyckats sätta fem nya banrekord i Type R Challenge 2018. Därmed har Honda uppnått målet att slå fem rekord på fem europeiska racerbanor i år.

den 22 augusti 2018

Det senaste och sista i raden av rekord sattes av Jenson Button, F1-världsmästare som för närvarande kör NSX Super GT. Det nya banrekordet på 2 minuter och 10,19 sekunder för framhjulsdrivna bilar gjordes på Grand Prix-banan Hungaroring. Banan har en speciell innebörd för Jenson Button, eftersom det var här han vann sin första Grand Prix-seger i karriären med Honda år 2006.

Dessförinnan satte Hondas WTCR-förare Tiago Monteiro nytt hastighetsrekord för en framhjulsdriven bil på Estoril-banan i Portugal med varvtiden 2 minuter och 1,84 sekunder.

Tredje varvrekordet står Matt Neal för, trefaldig vinnare av British Touring Car Championship. Han körde den högpresterande halvkombin på brittiska klassiska GP-banan Silverstone och det nya rekordet lyder på 2 minuter och 31,32 sekunder.

Rekorden bekräftar att Civic Type R är den snabbaste bilen i sin klass och dessutom med bäst acceleration. Rekordförsöken har gjorts med en standardproducerad bil försedd med däck gjorda för vanliga vägar.

I början av sommaren har Bertrand Baguette, stjärna inom japanska Super GT, satt ett rekord på 2 minuter och 53,72 sekunder på Spa-Francorchamps i Belgien och WTCR-föraren Esteban Guerrieri satte ett nytt banrekord på 2 minuter och 1,51 sekunder på Magny-Cours GP-banan i Frankrike.

 

Mer om Type R