De finurliga detaljerna på Honda Civic

Nya Honda Civic har massor med smarta funktioner som hjälper dig i vardagen och på vägen. Här är tre av dem som gör livet enklare för den som kör Honda.

den 7 juni 2018

Smidig starthjälp i backar.

Den som någon gång kört i branta backar vet vilken pressande situation det kan vara att starta ett fordon när det lutar väldigt mycket. Att kunna parera trycket på gaspedalen när du släpper upp kopplingen och få till det perfekta draget är inte helt lätt. I nya Honda Civic finns en automatisk broms som hindrar dig från att rulla bakåt vid start i backe. Mycket smidigt!

Slut på faran med döda vinkeln.

När du till exempel ska byta körfält och kollar i backspegeln och sidospegeln så är det en del av området runt bilen som du inte ser. Denna del kallas för döda vinkeln. Samma sak händer om ett fordon är på väg att köra om dig; vid ett visst läge ser du inte den andra bilen. I nya Honda Civic varnar bilen dig när andra fordon är dolda i döda vinkeln. I din backspegel blinkar en gul symbol samtidigt som du hör en signal. Mycket praktiskt i stökiga trafiksituationer.

Smidig att lasta.

På nya Honda Civic 5D är bagageluckan väl tilltagen för att göra det så enkelt som möjligt att lasta i och ur saker. Med en bredd på 1 120 mm och en höjd på 960 mm är det lätt att få plats med sitt bagage. Kapaciteten är på 478 liter med baksätena i upprätt position. Det är bäst i sin klass. Dessutom går baksätet att fälla och dela 60:40 och det med en enkel knapptryckning. Det går in hela 1 245 liter om du fäller baksätet. För att förstå hur mycket som ryms kan du räkna med att en vanlig matkasse tar upp cirka 27 liter och en normalstor resväska cirka 85 liter av utrymmet.

Mer om nya Civic