Civics interiör prisas i amerikanskt motormagasin

Honda Civic har en av de tio bästa interiörerna. Det anser amerikanska motormagasinet Wards Auto som i sitt aprilnummer har testat och utvärderat 47 bilars interiör på den amerikanska marknaden.

den 17 maj 2016
Civic bästa interiör

De tio vinnande bidragen har inte rangordnats sinsemellan. För att få vara med ska bilmodellens interiör vara helt ny eller väsentligt uppdaterad jämfört med tidigare modell. Urvalskriterierna består förutom av utseende och harmoni i design även av materialval, ergonomi, säkerhet, komfort, värde och kvalitet. I testen vägdes också användarvänlighet in.

Den tionde generationen Civic bedömdes ha en exklusiv interiör som gör den unik gentemot konkurrenterna, vilket visar varför Civic är en av de populäraste bilarna i C-segmentet i USA.

Tidningen menar att utseendemässigt känns Civics interiör helt rätt med både brons- och silverdetaljer på instrumentpanel och dörrar. Den eleganta beige inredningen är kryddad med en svart rand på framsätena. Toppversionen av Honda Civic är försedd med en stereo med tio högtalare och bashögtalare, Bluetooth handsfree-system, filbytesvarnare liksom en mängd andra aktiva säkerhetsfunktioner, en smart och rymlig mittförvaring samt säten, ratt och växelspak i läder.

Civic står sig alltså väl i konkurrensen med märken såsom Audi, BMW och Lexus. Bland de utvalda modellerna är Civic den modell som har förmånligast inköpspris. Den ger dig med andra ord mycket kvalitet, utrymme och design för pengarna. Så håll utkik, i början av nästa år har den europeiska versionen av nya Civic premiär!

Läs artikeln här

Läs den utförliga recensionen av Civic här