Bekväm och väldigt tyst

den 5 december 2023

Bekväm och väldigt tyst

När Honda introducerade den nya elbilen e:Ny1 blev Henrik Hoffman nyfiken. Nu kör han sin tredje Honda, en havsblå e:Ny1 och trivs förträffligt.

Många pratar idag om vilken bil de ska skaffa sig nästa gång de byter bil: en helelektrisk bil, en hybrid eller hålla fast vid en bensin- eller dieseldriven variant? Stockholmsbon Henrik Hoffman tog steget till en självladdande hybrid i form av en Honda HR-V redan för arton månader sen och för två månader sen bytte han igen, denna gång till en Honda e:Ny1.

– Jag återkom till Honda efter att ha haft många andra bilmärken under ett antal år. HR-V:n passade mig bra i storlek och jag gillar motorkonceptet med en bensinmotor som kombineras med en självladdande elmotor. Den trivdes jag utmärkt med.

Blev nyfiken
Faktum är att han inte hade tänkt att byta bil än på ett tag, men blev väldigt nyfiken när Honda introducerade den nya elbilen e:Ny1 tidigare i höstas. Dessutom hade det nyligen installerats laddare på varje p-plats i garaget på Södermalm där Henrik har sin bil parkerad.

– Jag provade e:Ny1, tyckte den kändes skön och blev även lovad ett gynnsamt pris för HR-V:n av återförsäljaren Autopunkten. Då var det inte mycket att diskutera. e:Ny1 hade dessutom ett fint introduktionspris. Jag skulle förresten vilja ge Autopunkten en eloge – de är oerhört trevliga, personliga och jag känner mig sedd som kund hos dem.

Aqua Topaz Metallic kallas den härligt havsblå färgen på den e:Ny1 som Henrik nu rattar och har som förmånsbil. Det är för övrigt hans allra första helelektriska bil.

– Det är bra att det är en elbil, rent ekonomiskt. Den har lägre förmånsvärde och lägre skatt. Det gjorde att kalkylen gick ihop sig bra.

Så vad är då fördelarna med Honda e:Ny1 enligt Henrik?

– Den är väldigt tyst och går mjukt! Den är perfekt för körning i stan där den drar som minst medan en bensinbil drar som mest inne i stan. Det är min tredje Honda totalt och jag har trivts alldeles utmärkt med alla tre modellerna. Den första var en Honda Civic som jag hade på 1980-talet.

Henrik är advokat på Arnér & Partners Advokater, en humanjuridisk advokatbyrå. Det betyder att han jobbar med familjerätt, dödsbon och skilsmässor, och han hjälper även en hel del småföretagare. De flesta tingsrätter han behöver ta sig till ligger centralt placerade i Stockholmsregionen så då tycker han att det är smidigast att åka med allmänna kommunikationer. Men till helgerna använder han gärna bilen.

– Jag kör den på helger för min särbo Anna bor i Västerås, min barndomsstad. Jag kör fram och tillbaka till Västerås på en laddning utan problem. På motorvägen kör jag mellan 100 och 110 km/tim, då fungerar elförbrukningen som bäst. Annars kör jag mest i Stockholmsregionen. Och mina vuxna barn lånar den ibland. De gillar också den, och tycker den är bekväm och bra att köra.

Mer om e:Ny1