Extrem prestanda med Type R 2020 Limited Edition

Nu lanseras nya versioner av Honda Civic Type R. Två varianter har tillkommit – fartmonstret Limited Edition och diskreta Sport Line.

den 7 juni 2020

Honda Civic Type R Limited Edition är en rå version för fartälskare och Sport Line är en mer lågmäld variant. Dessa utgör de största nyheterna i 2020 års sortiment av Honda Civic Type R.

Nya Honda Civic Type R Limited Edition är byggd för extremt höga hastigheter. Tack vare nya, lätta komponenter och en avskalad interiör väger bilen 47 kilo mindre samtidigt som kördynamiken förbättrats. Tio av kilona har sparats tack vare de gjutna 20-tums aluminiumfälgarna med Michelin Cup 2-däck. Styrningen har dessutom kalibrerats om och det adaptiva stötdämparsystemet har uppgraderats. Limited-versionen är bilen för den som vill synas, så därför finns den i nya färgen Sunlight Yellow. Limited betyder i det här fallet att endast 100 exemplar av modellen finns till salu i Europa. Till Sverige kommer i dagsläget endast en bil – och den är redan såld. 

Det andra nya tillskottet i Type R-sortimentet är Sport Line. Den frestar med ett sobert utseende, bland annat låg bakre spoiler som ersätter den höga standardvingen och som ger en diskretare silhuett, mörkgrå 19-tums aluminiumfälgar med Michelin Pilot Sports 4S-däck och svart interiör. Svarta skålade säten med röda sömmar kompletteras av en ny droppformad växelspaksknopp och en ratt i Alcantara. Sport Line är den perfekta bilen för den som gillar fart men som inte vill skylta med det alltför mycket.

Förutom dessa två varianter finns Type R GT som fått styling- och dynamikförbättringar. Ramen kring de nedre dimljusen har fått en ny symmetrisk design med mjuka ytor och tunna formgivna blad. Hel- och halvljusklustren med LED-teknik kompletterar den renare visuella effekt som kommer att finnas i hela Civic-sortimentet. Stötdämpningen har blivit ännu bättre. Den ger mer direkta vägegenskaper och piggare styrning. Bättre fjädring möjliggör högre hastighet i kurvor. Det förbättrade bromssystemet förbättrar bromskapaciteten tack vare tvådelade flytande bromsskivor och en ny typ av bromsklossar. 

Civic Type R behåller sin tvåliters VTEC TURBO på 320 hästkrafter och ett högsta vridmoment på 400 Nm, liksom den sexväxlade manuella växellådan. En förändring på alla modeller är att infotainmentsystemet och klimatanläggningen fått fysiska knappar och vred. Dessa kompletterar den sju tum stora färgpekskärmen. Även instrumentpanelen har uppgraderats. Här finns nu en tydlig färgdisplay på sju tum som visar virtuella mätartavlor och en växlingsbar del som kan visa värden för en stor mängd funktioner. 

Civic Type R kostar från 405 200 kronor.

Mer om Civic Type R