Den uppkopplade Hondan

Både Honda e och Jazz Hybrid är uppkopplade, vilket gör att du via en smart app i din telefon får tillgång till en mängd funktioner och tjänster som gör vardagen enklare och säkrare.

den 11 november 2020

Kombinera internet med en modern Honda och en smart mobiltelefon så öppnas massor med nya möjligheter för dig som bilägare. Hondas två senaste modeller, Honda e och Jazz Hybrid (gäller utrustningsnivåerna Elegance och Executive), är uppkopplade och du kan kommunicera med dem via Hondas smarta app, My Honda+. Du kan exempelvis låsa/låsa upp bilen på distans och få tillgång till viktig information såsom aktuell räckvidd, temperaturen i kupén och om fönster och dörrar är öppna. För Honda e kan du även värma eller kyla kupén och ställa in hur bilen ska laddas.

Den enhet i bilen som gör det här möjligt kallas för TCU, vilket står för Telematics Communication Unit. Den behöver aktiveras för att tjänsterna ska börja fungera. När du köpt din nya Honda behöver du ladda ned appen My Honda+ till din telefon. Den finns både till Android och IOS. I appen godkänner du villkoren. Därefter kan din återförsäljare aktivera den lilla enheten i bilen så att du som förste ägare får tillgång till det breda utbudet av tjänster – helt kostnadsfritt.

Funktionerna som vi angett ovan ingår i baspaketet av tjänster. Där ingår även uppdateringar av viss mjukvara i bilen samt elektronisk fordonshälsokontroll. Den innebär att utvalda Honda-återförsäljare digitalt kan registrera resultat och skicka till dig så att du kan godkänna arbete som kan behöva utföras på verkstaden.

Som tillvalstjänster finns paketet Säkerhet och Resor. Det innehåller bland annat geostaket, reseplanerare, resehistorik och att du kan skicka adresser till bilens navigator. Dessutom ingår Digital Vägassistans. Som tillägg till din grundläggande kostnadsfria vägassistans kan du begära vägsupport digitalt med ett enkelt knappklick i appen My Honda+ om du skulle råka ut för ett mekaniskt fel på bilen eller en olycka. En Honda-operatör skickar då en vägassistansleverantör till där du befinner dig, vilket automatiskt meddelas av bilens GPS. Tillvalspaketet är gratis första året och kostar därefter 330 kronor per år.

Paketet Digital Nyckel kommer i början av 2021 till Honda e. Tjänsten gör att du kan starta din bil med din smartphone. Du kan också låna ut bilen genom att dela den digitala nyckeln med upp till fem inbjudna förare. Smart, eller hur?

Kontakta din återförsäljare för att få din nya Honda uppkopplad.