Alla blir nyfikna på Honda e

När Roger Göransson kommer körande i sin gula Honda e väcker bilen idel uppmärksamhet, och det är odelat positiva reaktioner han möter.

den 11 november 2020

Roger Göransson är lite av en bilnörd. Han har kört många olika typer av bilar genom åren och följer branschens utveckling noga genom att läsa biltidningar och nätsajter.

– Jag har flera gånger beställt bilar innan de varit tillgängliga för provkörning. Honda e beställde jag tidigt efter att ha läst mycket om den. Det är första gången jag äger en elbil, även om jag kört elbilar tidigare, säger Roger.

Roger driver Göranssons Specerier som importerar livsmedel från Frankrike. Den stora produkten är St. Dalfour som är marknadsledande i marmeladhyllan. Den nya Hondan används som firmabil och Roger kör ärenden och besöker kunder med den.

– Alla kunder blir nyfikna och undrar vad det är för bil. Det blir många samtal var jag än parkerar, folk kommer fram och vill veta mer. Det är odelat positiva reaktioner. Många tycker den är gullig – den ser ganska oförarglig ut. Designen är lyckad, jag tycker den är jättesnygg. 

Det är inte första gången som Roger kör Honda. Han har provat flera olika modeller, och den allra första han rattade var kusinens silverfärgade Civic från 1974.

– Honda e är ganska lik den, men med modernare look och teknik. Alla som får åka med blir fascinerade av all teknik och bilens high-tech-känsla. Akvariet man kan visa på skärmen ska vi inte glömma heller. Till och med sonen som är vegan uppskattar akvariet!

Rogers kriterier inför bilköpet var lika enkla som tydliga. Han ville ha en körglad bil med japansk kvalitet och han ville köra utsläppsfritt i stan. Honda e passade perfekt in på beskrivningen.

– Bilen är nästan roligare än vi förväntat oss, den känns större på vägen än vad den är samtidigt som den är smidig och kan vända på vilken väg som helst. Man blir lite beroende, den är så tyst och bekväm, och man behöver inte söla med bränsle.

Bilen har körts i en månad och har hittills rullat 300 mil.

– Det är mest glada hejarop – det finns så många kul grejer såsom kamerorna, uppvärmd ratt och en jättebra ljudanläggning. Rena lekstugan!

Mer om Honda e