9 saker din elbil bör ha om du vill vara först med det senaste

den 23 maj 2021

9 saker din elbil bör ha om du vill vara först med det senaste

Dagens elbilar har inte bara nollutsläpp, de är också tekniska innovationer för att attrahera medvetna köpare som vill ha både en hållbar bil men också den senaste tekniken.

I dag är en bil så mycket mer än bara ett transportmedel. Den ska ha det senaste digitala infotainmentsystemet, men också vara försedd med smart säkerhet och en tilltalande modern design som både sticker ut samtidigt som den är funktionell. Så vad ska man titta efter i valet av ny elbil? Vi hjälper dig hitta rätt. Här är nio punkter som kommer göra ditt bilägande roligare, enklare och tryggare.

Digital förarmiljö. Kupén i moderna bilar fokuseras inte på enbart en pekskärm, utan oftast flera. Borta är knappar och reglage och istället är hela instrumentpanelen digital. Här kan föraren se allt från viktig fordonsstatus till att navigera, underhålla och underlätta resan.

Appar. Lika självklart som pekskärmar är tillhörande app My Honda+ utformad för just din bil. Förbered din bil före avresa i bilens app som du har i din mobil. Ställ in önskad temperatur, skicka navigation inför nästa resa, få information om trafiksituationen och håll koll på bilen genom funktionen geostaket.

Wi-fi. Självklart går det att vara ständigt uppkopplad även i din bil. Med wi-fi hot spot i bilen kan du surfa fritt under hela resan via flera enheter. Spegla din mobil via Apple CarPlay eller Android Auto.

Personlig assistent. Bilens röstaktiverade assistent hjälper dig med allt från att hitta närmaste laddstation till en trevlig restaurang, slå på din favoritmusik eller ringa telefonsamtal.

Säkerhetssystem. Kameror och sensorer förstärker säkerhetssystemen som hjälper dig att upptäcka faror innan du själv gjort det och varnar för dem, och till och med nödbromsar åt dig för att undvika olyckor. För stadsmiljö och kökörning är det smart med säkerhetssystem som signalerar när bilen framför börjar röra sig, likaså kollisionsbegränsande gasreglering som varnar om du gasar när det finns ett föremål framför dig.

Parkeringshjälp. Tycker du att det är krångligt att parkera i stressig stadsmiljö? Lugn, det finns hjälp. Släpp ratten och låt din bils parkeringshjälp parkera åt dig. Med hjälp av kameror och sensorer parkerar bilen själv utan att du behöver göra något!

Laddning. Ladda hemma via laddbox och din elbil är redo efter några timmars laddning. Med snabbladdning räcker en halvtimmes rast och du kan köra vidare.

Modern design. I dag ska en elbil både vara snygg och funktionell. Avskalad, slimmad design på utsidan men med effektivt utrymme invändigt. Infällda dörrhandtag och sidokameror på utsidan med tillhörande skärm inne i bilen, ger både funktion men också rena ytor för ett futuristiskt formspråk.

Prestanda. Elbilarnas omedelbara acceleration i kombination med dess tysta körning passar perfekt för stadsmiljö. Räckvidd anpassad för vardagspendling med batteriet under golvet ger låg tyngdpunkt och en sportig känsla i stadskörning.

Fakta om Honda e
Den lilla elbilen Honda e är en teknisk tuffing gjord för stadskörning. Upp till 22 mils räckvidd och 136 eller 154 hästkrafter fixar de flestas vardagspendling och snabbladdar till 80 procent på endast en halvtimme. Honda e är medvetet designad för att dra blickarna till sig med sina stora runda lyktor, både bak och fram, och avskalad design med infällda handtag för att förstärka de rena ytorna. Sidobackspeglarna är utbytta mot senaste teknik med led-kameror som återspeglas i sidoskärmar inne i bilen. Kamerorna tar dessutom minimalt med plats, både snyggt och praktiskt i trång stadsmiljö. Självklart är Honda e ständigt uppkopplad och invändigt ryms hela fem stora pekskärmar med information om allt från bilens fordonsstatus till infotainment och speglas direkt från Apple CarPlay eller Android Auto. Honda e kan prata med dig, berätta var närmaste laddstation finns men har också senaste säkerhet för att alltid skydda dig och dina passagerare.