8 fördelar med Honda Jazz Hybrid

den 27 januari 2023

Lättkörd
Honda Jazz går mjukt och tyst, och är lätt att köra. Hybridsystemet är nyutvecklat för Jazz och konstruerats för att ge en trevlig och smidig körupplevelse med höga prestanda och låga utsläpp. Hybriddrivlinan ger en mjuk och direkt respons.

Säker
Honda Jazz har det omfattande säkerhetspaketet Honda SENSING som innehåller avancerade säkerhets- och förarassistanssystem. Det här är den första Jazz-generationen med adaptiv fartkontroll och körfältsassisterande system som standard. Den har en nyutvecklad främre vidvinkelkamera som förbättrar synfältet och funktioner för att nattetid upptäcka fotgängare och cyklister lättare. Nya Jazz har tio krockkuddar inklusive en ny främre krockkudde i mitten för att skydda passagerarna från att krocka med varandra.

Tillförlitlig
Det är väldigt tryggt att köra Honda. Det är sällan bilarna drabbas av fel om de bara servas regelbundet. Bilmärket rankas mycket högt av sina ägare år efter år vad gäller kvalitet, egenskaper och ekonomi. I den senaste årliga undersökningen från AutoIndex ligger Honda på en andraplats av 24 bilmärken. Och enligt försäkringsbolaget Länsförsäkringar är det asiatiska bilmärken som har lägst skadefrekvens. Bland dem Honda såklart. I försäkringsbolagets undersökning från 2020 ligger Honda på en fjärdeplats vad gäller minst antal anmälda skador.

Rymlig
Honda Jazz har klassledande invändiga utrymmen. Denna kompakta stadsbil rymmer hela 1 203 liter i lastkapacitet med baksätena fällda. Bränsletanken har placerats i mitten av chassit under framstolarna vilket gör det möjligt att ha kvar de mångsidiga ”magiska sätena”.

Effektiv
Nya Honda Jazz är försedd med Hondas hybridteknik som kallas e:HEV. Bilen har två kraftfulla elmotorer och en 1,5-liters DOHC i-VTEC bensinmotor. Total effekt är 109 hästkrafter eller 80 kW. Det ger en acceleration från 0 till 100 km/tim på 9,4 sekunder med en maximal hastighet på 175 km/tim. Bränsleförbrukningen är från modesta 4,5 l/100 km (WLTP). Hybridtekniken växlar sömlöst och automatiskt mellan tre körlägen: motordrift, hybriddrift och ren eldrift.

God sikt
Bilens A-stolpar är hälften så breda som på föregående modell, vilket ger bättre ljus i kupén och en härlig känsla av rymd. De tunna A-stolparna och dolda vindrutetorkare ger en enastående vid, fri sikt över vägen.

Bekväm
Jazzen har bekvämare stolar med bättre svankstöd fram och tjockare stoppning i baksätet, vilket ökar komforten för alla passagerare. Den har även förstklassiga och mjuka material i instrumentpanelen och kupén. Det breda mittarmstödet med förvaring är både skönt och praktiskt, och USB-portar både bak och fram gör att alla kan koppla upp sig och njuta av resan.

Flexibel
Jazz har fortfarande kvar de fantastiska sätena, Magic Seats, som medger väldigt flexibel och mångsidig lastning. Baksätena kan ställas och användas på en mängd olika sätt med en enkel rörelse. De kan fällas ned platt mot golvet eller fällas upp som en biofåtölj. Det ger dig frihet att transportera nästan vad som helst, från surfbrädor till små träd.

Mer om Jazz