10 bra saker med Hondas förmånliga serviceavtal

den 24 september 2021

10 bra saker med Hondas förmånliga serviceavtal

Honda Service Trygg heter det förmånliga serviceavtalet som du kan teckna när du köper en ny Honda. Här är tio saker som är viktiga att känna till.

1. Honda Service Trygg täcker bilens servicetillfällen under de första fem åren eller upp till 100 000 körda kilometrar, vilket som inträffar först. Kör du som de flesta andra, det vill säga max upp till 2 000 mil om året, så täcker avtalet de första fem åren av din tid med din nya Honda.

2. Avtalet går att teckna för alla Honda-modeller. Så oavsett om du bestämt dig för en ny Jazz, Civic, HR-V, CR-V eller Honda e går det bra att teckna det fördelaktiga avtalet.

3. Honda Service Trygg gäller vid köp av en ny bil. Vill du ta del av de förmånliga villkoren tecknar du serviceavtalet i samband med att du köper din nya bil, inom en månad efter köpet av bilen eller efter max körda 1 500 km. Du kan alltså inte teckna serviceavtalet för en äldre modell eller efter att du kört flera tusen mil. Så det gäller att tänka till vid köptillfället.

4. Servicen täcker allt planerat underhåll av din bil, exempelvis byte av olja och oljefilter, som är den vanligaste servicen som görs på en bil. Den servicen ligger till grund för motorns välbefinnande. Att ha rätt olja blir allt viktigare i och med de tuffare avgaskraven. Avtalet täcker även andra typer av service, till exempel kontroll av bromsledningar, bromsvätska, servostyrning och rostskyddskontroll.

5. Ytterligare en bra sak är att vägassistans ingår utan extra kostnad under hela avtalstiden. Så skulle det behövas, får du hjälp längs med vägen utan att det kostar något extra.

6. Honda Service Trygg är knutet till Hondas auktoriserade serviceverkstäder. På en Honda-auktoriserad verkstad servas bilen alltid av Hondautbildade tekniker som lärt sig allt om din bil. Det innebär att bilen blir rätt servad.

7. Alla delar och vätskor som behöver bytas, till exempel motor- och transmissionsolja, är original som tagits fram och testats noga av Honda. De håller högsta kvalitet och passar helt enkelt perfekt till just din bil.

8. En fullstämplad servicebok från en Honda-auktoriserad verkstad ger din bil ett högre andrahandsvärde vid försäljning eller inbyte. Den är ett kvitto på att du har skött underhållet av din bil på ett korrekt sätt.

9. Kostnadsbesparingen är stor om du tecknar Honda Service Trygg jämfört med om du betalar service från gång till gång. Enligt Hondas egna beräkningar sparar du minst 40 procent i genomsnitt på dina servicetillfällen.

10. Priset är endast 11 200 kronor för ett femårigt serviceavtal för Jazz, Civic, HR-V och CR-V. För Honda e kostar Honda Service Trygg 7 700 kronor. Håll gärna utkik efter Hondas erbjudanden på hemsidan som kan innebära ännu större besparingar.

Också bra att känna till är att normalt slitage ligger utanför avtalet. Med normalt slitage menas till exempel byte av bromsbelägg, vindrutetorkare och däck. Dessa är kopplade till hur långt du kör och vilken körstil du har, och varierar således från förare till förare. Om du skulle behöva extra underhållsarbete eller justeringar som inte är specificerade i bilens servicebok täcks inte dessa i avtalet.

Mer om Honda Service Trygg