Närmar sig visionen

Honda fortsätter att jobba för att förverkliga sin ”elektriska vision” för Europa. Strategin går ut på att se till att alla Honda-bilar som säljs 2025 ska vara elektrifierade, det vill säga antingen vara elbilar eller inkludera någon form av hybridteknik.

den 27 maj 2019

Det första helt elektriskt drivna fordonet i Hondas modellprogram för Europa heter kort och gott Honda e. Bilen byggs på en helt ny plattform som är speciellt utformad att passa elektrifierade drivlinor. Honda e – om du nu missat våra nyheter om den – är en kompakt elbil främst tänkt för stadstrafik. Den är djärvt designad och innehåller mängder med avancerad teknik. Mer än 22 000 intresseanmälningar har hittills kommit in från europeiska bilköpare.

På motormässan i Genève i mars presenterades en produktionsprototyp av bilen, så masstillverkning av Honda e ligger inte långt borta i tiden. Produktionsmodellen visas på Frankfurt Motorshow i höst.

Det andra huvudspåret Honda har för att realisera den elektriska visionen är att introducera det egenutvecklade hybridsystemet i-MMD till fler bilar i modellprogrammet. Honda CR-V Hybrid var den första SUV:en som fick systemet som även finns i Hondas supersportbil Honda NSX. Nästa modell med i-MMD-teknik blir Honda Jazz, läs mer i en artikel i detta nyhetsbrev.


Mer om Honda e

Mer om Honda CR-V Hybrid