Hybridbilar och sportmodeller i Honda-montern

Förutom elbilen Honda e visades andra elektrifierade modeller upp på bilmässan i Frankfurt liksom de allra sportigaste vagnarna.

den 24 september 2019

Hondas stora SUV CR-V Hybrid fanns på plats med två exemplar och givetvis fanns även supersportbilen NSX i montern. NSX är utrustad med tre elmotorer och en kraftfull bensinmotor. Hondas Tom Gardner, Senor Vice President för Europa, berättade för journalistkåren att från och med nästa generation som ska lanseras under 2020 kommer Honda Jazz enbart finnas som hybridmodell.

Honda har alltid varit starka inom racing och i montern syntes detta tydligt. Formel 1-modellen Aston Martin Red Bull Racing RB15 väcker alltid intresse bland åskådarna. Den är som bekant försedd med Hondas motor, och framförallt försteföraren Max Verstappen har haft en framgångsrik säsong med bland annat flera Grand Prix-vinster.

I Hondas monter fanns även Civic Type R och HR-V Sport. Type R är med topphastigheten 272 km/h en av de snabbaste bilarna i sin klass. HR-V med tillägget Sport är en modellversion som lanserades tidigare i år. Den har den kraftfullare motorn på 1,5 liter som utvecklar 182 hästkrafter och ett vridmoment på 240 Nm.

Mer om Honda CR-V Hybrid

Mer om Honda NSX