Hondas elektriska vision

Hondas elektrifieringsplaner för Europa börjar ta fart ordentligt. Målet för alla våra europeiska standardmodeller är att de kommer att ha elektrifierade drivlinor till 2022.

den 28 januari 2021

Honda har ambitiösa koldioxidmål. Vi vill att vår globala bilpark ska halvera mängden koldioxid som avges till 2050, jämfört med våra modeller från 2001. Det här är ett mål för alla Hondas bilar som rullar på vägarna, inte bara nya som säljs. I verkligheten innebär det att Hondas bilar kommer att behöva avge upp till 90 procent mindre koldioxid än modellerna från 2001. Fördelarna för kunderna och miljön kommer att vara uppenbara.

I Europa finns redan nu tre modeller som drivs med vår smarta hybridteknik i-MMD eller som är helelektriska. Först ut var Honda CR-V Hybrid. Tätt bakom vår populära CR-V Hybrid kom nya Jazz och Jazz Crosstar – båda med en ny smidig, effektiv och följsam e:HEV-hybriddrivlina. Sedan har vi den mångfaldigt prisade helt eldrivna Honda e. Och som du kan läsa om i detta nummer av vårt nyhetsbrev kommer Honda i nästa steg att lansera HR-V med hybridteknik.

Mer om:

CR-V Hybrid

Jazz Hybrid

HR-V Hybrid

Honda e